SilvesMoorse kasteel van Silves met muren en binnenplaats.  foto: CEB.

Het middeleeuwse Moorse kasteel., opgetrokken uit rode zandsteen
die afkomstig was uit de naburige groeven, en in 1940 gerestaureerd, is een  mooi voorbeeld van Moorse bouwkunst. In de burcht bevinden zich twee enorme waterreservoirs, die tijdens een beleg de bevolking van water moesten voorzien.

Het grootste bassin, dat een capaciteit
van 820 m3 heeft, voorzag tot 1880 de gehele bevolking van drinkwater. Het reservebassin, waterbak voor de honden, heeft een diepte van 60 m en was zoals de naam al aangeeft voornamelijk bestemd voor de dieren. Enorme kelders onder het kasteel waren de opslagplaats voor de levensmiddelen.

Op dezelfde heuvel maar iets lager staat de gotische Sé
uit de l3e eeuw, die als één van de weinige monumenten in de Algarve een vergelijking met die in de noordelijke provincies kan weerstaan. Het houten plafond wordt gedragen door achthoekige pijlers. Bij het koor zijn deze voorzien van rijk geornamenteerde kapitelen. Het bouwwerk, eveneens opgetrokken uit rood zandsteen, heeft naast een fraai gotisch westportaal ook een gotisch koor, l5e-/16e-eeuwse 6 graftomben en enige rococoaltaren.

 ** Kaart van geheel toeristisch Portugal
 ** Algemene informatie en boeken over Portugal. 
 ** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
   Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets