KUNSTENAARS EN BARCELONA, terug naar Barcelona.   Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!
 

Salvador DaliDali- jaar  geopend
In 2004 werd herdacht dat het honderd jaar geleden was dat de Catalaanse surrealist Salvador Dalí werd geboren, om precies te zijn op 11 mei 1904 in de plaats Figueres. Dalí overleed op 23 januari 1989.

    

Op 6 oktober had de Spaanse koning Juan Carlos
in het Museo Dalí in Figueres het officiële startsein gegeven voor het Año Dalí 2004 (Dalí-jaar 2004).
Gedurende dit herdenkingsjaar

werden er zowel in Spanje als in andere landen diverse tentoonstellingen georganiseerd. Verder stonden er in met name in Figueres – de geboortestad van Dalí – en in Barcelona ook andere activiteiten op het programma zoals theateruitvoeringen, concerten, films, opera’s, lezingen en symposia.
De twee speerpunten van het Dalí-jaar
waren een tweetal reizende tentoonstellingen. De eerste, met als titel “Salvador Dalí. Cultura de masses” (Dalí en de massacultuur), zou tussen tussen 27 januari en 23 mei 2004 te zien zijn in de CaixaForum in Barcelona.

Tijdens deze tentoonstellling

kon men olieverfschilderijen en tekeningen bewonderen afkomstig van collecties en musea van over de hele wereld. Verder ook films waaraan hij meewerkte, zowel bij de onafhankelijke filmproducenten als de Hollywood-studios van Walt Disney of Alfred Hitchcock. Vervolgens zal de tentoonstelling doorreizen naar het Museo Nacional Centro de Arte Reina te Madrid (22-06-2004/30-08-2004); Sint Petersburg in Florida (Verenigde Staten en het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam (15-02-2005/15-04-2005).
De andere belangrijke tentoonstelling “Salvador Dalí. Antológica” was van 5 september 2004 tot 9 januari 2005 te zien zijn in het Palazzo Grassi in Venetië en vervolgens in het Philadelphia Museum of Art in de Verenigde Staten (06-02-2005/15-05-2005).
Meer informatie over dit Año Dalí 2004 vindt u op de websites:
www.salvador-dali.org   Zie ook Surrealisme
Bron: Spaansverkeersbureau

Gran Teatre del LiceuBezoek aan Teatre Del Liceu
Eén van de meest kenmerkende gebouwen van Barcelona, het Gran Teatre del Liceu, kan ook bezocht worden wanneer er geen voorstellingen zijn. Men kan dan de voornaamste gedeeltes van het theater bezoeken, t.w. de historische hal, de theaterzaal, de spiegelzaal en de foyer.
Dagelijks is er om 10.00 uur een rondleiding onder leiding van een gids, in de Catalaanse, Spaanse of Engelse taal. Om 11.00, 12.00 en 13.00 uur zijn er de zogenaamde “snelle” bezoeken, dus zonder uitleg van een gids.
De prijs voor een bezoek met een gids bedraagt € 5,00 per persoon; voor het “snelle” bezoek is de prijs € 3,00 per persoon.
Voor kinderen onder de 10 jaar is het bezoek gratis.
Het is raadzaam vooraf te reserveren. U kunt dit doen via het volgende telefoonnummer en e-mail adres:Tel. (00 34) 93 485 99 14 (van 9.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur)
E-mail: visites@liceubarcelona.com.

BudgetBikes BarcelonaBUDGETBIKES VEROVERt DE STRATEN VAN BARCELONA MET HOLLANDSE FIETSEN

Op 1 april 2006 opende BudgetBikes haar deuren in Barcelona en nog geen jaar later mag de Nederlandse onderneming zich de grootste fietsverhuurder van de stad noemen. Met een vloot van 200 kwalitatief hoogwaardige Hollandse fietsen verovert het bedrijf in rap tempo de straten van Barcelona. De vele toeristen die op een leuke, praktische en persoonlijke manier de verscheidenheid en schoonheid van de Catalaanse stad willen verkennen, doen dat nu op de oranje fietsen van BudgetBikes. De stadsfietsen worden door een klein Utrechts familiebedrijf exclusief voor BudgetBikes in het oranje geleverd.

Naast individueel en groepsverhuur biedt BudgetBikes

tevens een selectie exclusieve stadstours aan in meerdere talen (Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Catalaans en Italiaans) en onder leiding van ervaren lokale gidsen. Door middel van de BudgetBikes-tours kunnen (fietsminnende) toeristen en zakelijke reizigers de vele architectonische, gastronomische en culturele schatten van Barcelona op een andere manier ontdekken. Zo organiseert het bedrijf onder andere de Gaudí-Modernisme Tour; de enige echte Flamenco Tour met afsluitend een live Flamenco-concert en de unieke Top-Tapas-Tour, een proeverij te fiets langs de authentieke tapasrestaurants van Barcelona.

Het Nederlandse BudgetBikes

speelt met haar onderneming in op het geïntensiveerde fietsbeleid van de gemeente Barcelona om de stad nog fietsvriendelijker te maken. Met de kreet “¡Tothom amb bici!”, Catalaans voor “Iedereen op de fiets!”, probeert de stad via een grootschalige actie de geneugten en voordelen van het fietsen onder de aandacht te brengen van haar bezoekers, maar ook van haar inwoners. Het netwerk van al aanwezige fietspaden (120 kilometer in totaal) wordt momenteel fors uitgebreid, auto’s worden in de binnenstad steeds meer geweerd en overal verschijnen fietsrekken.
BudgetBikes bevindt zich op slechts 100 meter van de Rambla.
Bron: Spaansverkeersbureau

** Kunsthistorische schets geeft een eenvoudig totaal overzicht. Zie ook onze boekenpagina eens 
** Voor geheel Spanje
  kunt u goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Spanje. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets