COSTA DORADO, Aan de Costa Dorado, de "Gouden Kust"  in het zuiden van de regio Catalonië., is het leven verbonden met de zee. De lange stranden met fijn zand liggen op het zuiden en de zon schijnt er veel. Ze worden beschut door het kustgebergte.Naar overzicht Catalonië.   Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!
    

Twintig gemeentes vormen samen de Costa Dorado en bezetten een kuststrook van 216 km lengte. Behalve plaatsen aan de kust zijn er ook veel interessante plaatsen in het achterland te bezoeken, zoals Tarragona

SalouSalou
Ligt op 10 km afstand van Tarragona. Is een belangrijk vakantieoord aan de Costa Dorada.
Oficina de Turismo. Passeig Jaume1, 4, Xalet Torremar - 43840 Salou - Costa Daurada - Spain. Tel. 0034.977.350.102 Fax: 0034.977.380.747. E-mail pmtsalou@salou.org

Cambrils
Heeft een grote haven en vissersvloot. Staat bekend om zijn goede restaurants met zijn uitstekende visgerechten. Van maandag tot en met vrijdag keert om vijf uur de vissersvloot terug en dat is een bezienswaardigheid.

** Uw accommodatie
kunt U goed boeken via Booking.Cambrils.  Er zijn 16 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!

Montroig del Camp
Bekend om zijn lange, mooie en brede zandstranden. Bezienswaardig zijn: Kanaalpoort, Hoofdstraatpoort, de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het kluizenaarskerkje van O.L.V. van La Rocca. Ere burger is Joan Miró, die hier gewoond heeft in zijn jeugd en de plaats op zijn schilderijen heeft vereeuwigd

Reus. Oficina de Turismo
Plaça de la Libertat, s/n 43201 Reus - Tel. +34.977.345.943 - Fax +34.977.340.010. E-mail: infoturisme@reus.net

Port Aventura     

De gebruikers van de website van de Spaanse krant “El Mundo del Siglo XXI” hebben het themapark Universal Studios Port Aventura in Salou uitgeroepen tot beste themapark van Spanje 2000. Aldus de mening van 61,4% van de deelnemers aan de enquete door deze krant.
Daarnaast is het spektakel “Fiestaventura”,
dat ’s avonds in Port Aventura te zien is, uitgeroepen tot beste show van de wereld door Themed Entertainment Association Award. En hier blijft het niet bij, want in juni kwam Port Aventura in het bezit van het EMAS-certificaat, het hoogste certificaat op milieugebied van de Europese Unie. En in de cate-gorie bedrijven met speciale aandacht voor mensen met een handicap kreeg Universal Studios Port Aventura de GIMM prijs.
Uit: de Nieuwsrubriek van het Spaans Verkeersbureau   

Reus.net VVV in Reus
Salou.org  VVV in Salou
Abadiamontserrat.net/ Montserrat, Abdij van
Turisme.andorra Andorra, toeristen bureau, in vier talen
Costadorada.startpagina.nl Geeft veel links voor deze streek
 
 ** Uw
 accommodatie
kunt U goed boeken via Booking.Region Costa-Dorada. Er zijn 124 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
 ** Voor geheel Spanje kunt u goed uw accommodatie in Spanje boeken via Hotels/Appartementen/Spanje. Er zijn meer dan 10.500 hotels/appartementen online boekbaar. U betaalt in het hotel! Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken! 

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets