TARRAGONA, Ligt aan de Costa Dorada in de regio CataloniŽ. aan de Middellandse Zee. De stad is zetel van een rooms-katholiek aartsbisschop. Bij de haven zijn overblijfselen uit de Romeinse tijd zoals een forum en een amfitheater te zien. Tarragona deelde mee in de bloei van het Romeinse rijk. De stad was het beginpunt voor de verspreiding van de Romeinse en later christelijke cultuur over geheel Spanje. Naar overzicht regio CataloniŽ. Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!

Op de plaats van het amfitheater is een kerk gebouwd.  
De historische resten en de latere Gotische kathedraal, zijn goed te bezichtigen via een wandeling langs de Archeologische Boulevard. Tevens heeft men dan ook een prachtig uitzicht over stad en omgeving.
In het westen van de stad
is een oudchristelijke necropool met graven uit de 3de tot 6de eeuw gevonden. In het bijbehorende museum zijn talrijke vondsten, huisraad, speelgoed, sarcofagen en mozaÔeken, te zien.

Tarragona. KathedraalKathedraal.  
De Romaansgotische kathedraal is gebouwd aan het eind van 12de eeuw. In de 14de en 15de eeuw is de kerk uitgebreid. Heeft een rijk versierd ex - en interieur met onder andere retabels. Er is een 12de-eeuwse kruisgang, waarvan vooral de Romaanse kapitelen bijzonder zijn. In de oostvleugel is een museum waar een collectie 14deĖ17de-eeuwse wandtapijten te bewonderen zijn.

Oficina de Turismo
 

Carrer Major,39 - 43003 Tarragona - Es. - Tel.: 0034 977 245 064. Fax: 0034 977 245 507. - E-mail: turisme@tinet.fut.es

Omgeving
Vier  km noordoostelijk van de stad ligt een 217 m lang Romeins aquaduct met de naam Puente del Diablo, Duivelsbrug. Het is 25 m hoog en heeft dubbele arcaden.
Klik ook: Costa Dorado

** Uw accommodatie  kunt U goed boeken via Booking Tarragona.  Er zijn 15 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

Fut.es/~turisme  VVV Tarragona
TINET (TarragonaInterNET). Informatie over  Tarragona en algemene  informatie over CataluŮa..