COSTA TROPICAL, ROUTES LANGS DE KUST. De bezoekers hebben een ruime keuze: van het rustig zonnebaden op kleine strandjes met helder water tot het beoefenen van opwindende sporten zoals duiken of zweefvliegen. Naar overzicht Costa Tropical   Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!
    

Routes langs de kust
Aan de Costa Tropical zijn overal torens en vestingen te vinden die tijdens de Arabische overheersing ooit gediend hebben als uitkijkposten. Het historische belang van deze streek in Granada vindt men terug in de dorpen die alle genieten van een kwalitatief goed toerisme met gerieflijke hotels en bekoorlijke restaurants waar men een onvergetelijke vakantie kan doormaken.
 
Route van Herradura naar AlmuñécarVan La Herradura naar Almuñécar
Tussen de kaap van Cerro Gordo en de steile Punta de la Mona bevindt zich
La Herradura
,
een oud vissersdorp gelegen aan een lieflijke baai die de laatste jaren tot één van de opmerkelijkste toeristencentra van de Costa Tropical is geworden. Deze op de grens met de provincie Málaga gelegen plaats biedt de mogelijkheid tot het beoefenen van allerlei watersporten.
Iets verderop ligt het naturistenstrand van Cantarriján,
in het natuurgebied van Cerro Gordo. De jachthaven van Marina del Este, waar men zich kan bekwamen in onderwatersporten, ligt op een steenworp afstand van drie stranden die op warme dagen heel geliefd zijn: Berengueles, EI Muerto (naturistenstrand) en Cotobro.

Het meest bekende strand in deze omgeving  
is echter het strand van San Cristóbal, in Almuñécar. Deze plaats pretendeert de oudste van de hele Costa Tropical te zijn, en niet zonder reden: drieduizend jaar geleden ontdekten de Feniciërs al het aantrekkelijke klimaat en de overvloedige hoeveelheid vis die gevangen kon worden in dit deel van het Iberisch Schiereiland.
Eeuwen later vestigden zich hier Romeinen en Arabieren

die een deel van hun erfgoed achterlieten. Uit die tijd stammen drie Fenicische begraafplaatsen, vijf delen van een Romeins aquaduct en een Arabisch kasteel dat boven het stadje uittorent.

Het Archeologisch Museum,
 
gevestigd in het grootste van de Zeven Paleizen, en het kasteel van San Miguel bieden gelegenheid kennis te maken met de rijke geschiedenis van Almuñécar. Aan de fraaie zeepromenade kan de bezoeker het bronzen standbeeld van Abd al-Rahman I bewonderen.
In het Vogel park
zijn meer dan 120 verschillende soorten vogels te zien en ook het El Majuelopark is een bezoek waard.

Van Almunecar naar SalobrenaVan Almuñécar naar Salobreña
Vanuit Almuñécar rijdt men naar het vakantieplaatsje Velilla,
met daarnaast het strand van EI Tesorillo waar een indrukwekkende uitkijktoren staat waar ooit de komst van Arabische schepen waargenomen werd.
De N-340, die langs de hele Costa Tropical
loopt,
vertoont vooral veel bochten op het gedeelte tussen Almuñécar
en Salobreña. Aan de voet van steile klippen met vijgencactussen en rietvelden kan men het hele jaar door genieten van verlaten rotsstranden, zoals bijvoorbeeld dat van El Barranco Enmedio en Cambrón.

Na één van de vele bochten verschijnt plotseling
 
wat wellicht het mooiste dorpje van dit gewest is: Salobre
ña, met hagelwitte huizen tegen een rotsachtige achtergrond die uitloopt in een Arabische vesting die mooi gerestaureerd is. Hier begint de Tropische Kust zijn naam te rechtvaardigen. Dalen met een exotische begroeiing strekken zich uit tot aan de kust van Almeria. Te midden van groene suikerrietvelden en subtropische fruitbomen vormt
het schi
lderachtige Salobreña een sterk contrast.
In het centrum bevindt zich het oude ommuurde middeleeuwse stadsgedeelte. De witgekalkte huizen, opgefleurd met geraniums en jasmijnstruiken in de vensters en langs de muren, vormen bekoorlijke wijken als E
l Albaicin, El Brocal en La Fuente. In het oudste deel van deze plaats kan de reiziger de

in mudejarstijl gebouwde kerk van La Virgen del Rosario
 
bezoeken, waar beelden uit de
XVIe en XVIIe eeuw te zien zijn alsmede het Historisch Stadsmuseum en het Centrum voor Volkskunst. De klokkentoren van deze kerk bereikt dezelfde hoogte als het Arabische kasteel, met mooi aangelegde tuinen vanwaar men een prachtig uitzicht heeft op de kust.
Aan de voet van Salobre
ña
liggen de stranden van la Guardia en E
l Penón, van elkaar gescheiden door een grote uit de zee rijzende rots, vroeger ooit een eilandje. Het eerstgenoemde strand is meer afgelegen en rustig; aan het andere strand staan huizen en uitgaansgelegenheden.
Aangeraden wordt eens door de steile straatjes van la Caleta
te wandelen, een kustplaats met het strand van la Guardia, waar vooral het Miradorpark een bezoek waard is.
Voordat de reiziger doorrijdt naar Motril
kan hij indien gewenst eerst nog even via
een onverharde weg naar de top van la Guindalera (1.072 meter hoogte) rijden. De route voert door het binnenland en komt langs witte dorpjes zoals L
obres, Molvizar en Itrabo, waar men lange wandeltochten kan maken.

Van Salobrena naar MotrilVan Salobrena naar Motril  
Motril
,
de
op twee na belangrijkste stad van de provincie Granada, beschikt over een 20 kilometer lange kuststrook waar zeven heel verschillende stranden te vinden zijn. Na het witte dorpje Salobrena verlaten te hebben bereikt de reiziger eerst het strand van Granada, bekend vanwege de tweehonderdduizend vierkante meter grote golfbaan. Het Ponientestrand, met een prachtige zeepromenade, is op warme zomeravonden het drukste strand. De stranden van Las Azucenas, Torrenueva en La Joya zijn vooral rustig, met fijn zand in een ongerepte omgeving waar een hele rij rotsstrandjes beschut gelegen zijn tussen hoge klippen. Dat van La Joya is een naturistenstrand.
De laatste twee stranden van deze meest uitgestrekte gemeente van de Costa Tropical zijn die van Carchuna en Calahonda. Het eerste is ideaal voor watersport en hier staat een kasteel dat in de XV
IIIe eeuw in opdracht van koning Karel III gebouwd werd als uitkijkpost. De klippen langs het strand van Calahonda vormen de grens met de gemeente Motril. Deze plaats ligt beschut tegen de oostenwind, waardoor de toerist hier goed tot rust zal kunnen komen. Het zeewater is heel helder en dieper dan elders aan de Costa Tropical.
Calahonda is tezamen met Torrenueva,
gelegen naast de kaap van Sacratif, één van de grootste toeristencentra van deze streek.

Motril
 
is omgeven door hoge bergen met aan de voet een vruchtbare vlakte waar de meeste subtropische producten van deze zone groeien. Men wordt aangeraden een bezoek te brengen aan de kerk van Nuestra Senora de la Cabeza, gebouwd op een geleidelijk aflopende berghelling waar men een prachtig uitzicht heeft op de omgeving. Dit heiligdom is gebouwd op de funderingen van de voormalige vakantieresidentie van sultane Aixa, de moeder van Boabdil.

Iets verderop ligt het park van de Amerika,
 
één van de 'groene longen' van Motril. De kerk van La Encarnación is in mudejarstijl gebouwd en het Casa de la Palma is een oorspronkelijk mohammedaanse suikermolen waar het eerste museum voor pre-industriële suikerproductie is gevestigd. Het Calderón de la Barcatheater vormt het uitgaanscentrum van de stad. Tenslotte is in de oude fabriek van E
l Pilar het Suikermuseum gevestigd, ter ere van het feit dat een groot deel van de plaatselijke economische activiteiten gericht zijn op het verbouwen van suikerriet.
Niet ver van Motril

liggen drie dorpen waar nog steeds oude landbouwtradities voortleven:
La Garnatilla, Pueblo Nuevo en Los Tablones.

CastelI de Ferro ligt in een geheel ander landschap.  
De vlakte is veranderd in een woest landschap met grote hoogteverschillen. Hier zijn niet langer vruchtbare akkers te zien en de weg slingert langs grillig gevormde klippen.
De berggebieden van Lujar en Carchuna
lopen uit in zee en de dichtbijgelegen Bergkam van La Contraviesa hebben het karakter van de dorpen en de inwoners beïnvloed. In dit kustgewest is nog een karakteristieke natuur te vinden die elders aan de Andalusische kust verdwenen is.

Boven Castel
l de Ferro  
torent een oorspronkelijk Romeins kasteel uit en de straten zijn aangelegd volgens een Arabisch stadsplan. De kerk van San Miguel is vooral interessant vanwege het koor, en de uitkijktorens van Cambriles en La Instancia zijn eveneens fraaie monumenten in deze plaats die de laatste jaren sterk gegroeid is.
Niet ver van Castel
l de Ferro ligt Los Gualchos,
een aan de landbouw gewijd dorp met een Arabische sfeer die aan de witte dorpen van de Alpujarrastreek doet denken. Op weg naar de grens met Almeria komt de reiziger langs twee kleine kustplaatsen,

Castillo de Banos en La Mamola
,
 
waar het toerisme nog nauwelijks is doorgedrongen. Net als in het nabijgelegen Polopos leven de inwoners nog steeds van wat de zee en de moestuinen hen te bieden hebben. Ook Los Yesos en Melicena, die tot de gemeente Sorvilán behoren, zijn nog rustige dorpen, gelegen op de vrij vlakke berghellingen van de
Sierra de la Contraviesa. De laatste plaats van de Costa Tropical is La Rábita, behorend bij Albunol. Op één van de heuvels staat een Mohammedaans kasteel.
Het toerisme is momenteel in opkomst
in deze streek en stadjes als Albu
n
ol en Albondón, befaamd vanwege de wijn, wedijveren met andere karakteristieke plaatsen zoals bijvoorbeeld Mecina Tedel, Murtas en Jorairátar, met een museum dat gewijd is aan de landbouw en plaatselijke tradities.

** Uw accommodatie
kunt U goed boeken via Booking.Region.Costa-Tropical Er zijn 24 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
** Waarom zouden we kiezen voor Booking? 
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets