ELCHE met EL PALMORAL, ligt in de provincie Alicante en in de regio Valencia. Er wonen ca 200.000 inwoners. Het is een van de oudste plaatsen in Spanje. Naar overzicht regio Valencia.  Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!


    

De omgeving is een bevloeid landbouwgebied dat
sinaasappelen, vijgen, amandelen, granaatappels en vooral dadels levert. Er is een conservenindustrie, fruit, en vervaardiging van schoenen en producten van papierindustrie. Jaarlijks wordt op 15 augustus. in de 17de-eeuwse kerk Santa María een uit het eind van de 13de eeuw stammend,  mondeling overgeleverd mysteriespel over de dood en de tenhemelopneming van Maria opgevoerd.

In Elche bevindt zich de grootste dadelpalmenoase van Europa: 

El Palmeral. De bomen worden in afzonderlijke hortes gekweekt. Eén ervan, de Huerto del Cura is  toegankelijk. Is elke dag geopend van 9.00-18.00 uur. Men krijgt er een goed beeld van de kweektechnieken, het oogsten van de dadels en de toepassing van de gedroogde en gebleekte bladeren voor  vlechtwerk.
Ook treft men er citrusbomen,  

vetplanten en andere mediterrane planten aan. Volgens traditie zegt men dat de palmentuin van  Elche te danken is aan de Feniciërs. De huidige palmenbossen echter zijn vooral te danken aan de Moren. Na de nederlaag van de Moren vaardigde Jaime I de Veroveraar strenge wetten uit ter bescherming van de bossen. Deze wetten worden nu nog gehandhaafd.  

Geschiedenis

De stad heette in de Romeinse tijd Ilici. Eind 19de eeuw bij Elche een polychroom beschilderde, zandstenen portretbuste van een vrouw gevonden, La Dame d'Elche,  uit de 5de eeuw. D herkomst is  waarschijnlijk Grieks. Het is nu te bezichtigen in het Nationaal Archeologisch Museum in Madrid.

Palmenfamilie,  

de plantenfamilie Palmae uit de Eenzaadlobbige. De soorten van de Palmenfamilie zijn houtige planten met een doorgaans onvertakte stam. Vertakkingen komen bij verscheidene palmen als uitzondering voor, slechts voor een enkele is het regel. Ten dele zijn het klimmende planten rotans. Secundaire diktegroei ontbreekt; ook bij de palmen met een dikke stam is dus alle weefsel primair en wordt door de grote eindelingse vegetatiepunt (groeipunt) gevormd.

De bladeren zijn groot,  

ze hebben een bladschede en zijn bijna altijd samengesteld, hetzij veervormig, vederpalmen, hetzij handvormig waaierpalmen. Bij de boomvormige vertegenwoordigers staan de bladeren meestal in een toef aan het eind van de stam. De enkelvoudige of samengestelde, meestal okselstandige, soms eindstandige bloeiwijze heeft doorgaans een dikke, vlezige as; men spreekt dan van kolven.

De kolven worden omhuld door grote schutbladen, spatha's.  

De bloemen zijn klein en meestal eenslachtig, ze hebben zes bloemdekbladen. In de mannelijke bloemen vindt men meestal zes (soms drie, soms vele) meeldraden. De vrouwelijke bloemen bezitten een bovenstandig vruchtbeginsel dat uit drie vruchtbladen is opgebouwd en een- of driehokkig is en per vruchtblad één zaadknop heeft. De vrucht is een bes of steenvrucht; soms ontwikkelt er zich slechts één zaad, dit is groot en rijk aan endosperm (binnenkiemwit).

Soorten en verspreiding 

De Palmenfamilie telt ca 200 geslachten en 2700 soorten. Zij is pantropisch en dringt ook tot in de subtropen door. Slechts enkele soorten komen op het noordelijk halfrond tot in de gematigde streken voor, in Europa één soort, de dwergpalm.  

Oficina de Turisme d'Elx  

Parc Municipal - Portell de Granyana s/n. 03202 Elche (Alicante). Tel.: 0034 96545 27 47. Fax: 0034 96 545 78 94.
E-mail: touristinfo.elx@turisme.m400.gva.es   
*  Men kan hier aanvragen: ELCHE / ELX street map,
* en een in het Nederlands gestelde brochure ELX Costa Blanca.  

* Comunidad-Valenciana  Regio Valancia
* Ayto-elche.es/  Toeristenbureau in Elx. -  Hay un apartado de Turismo donde se puede encontrar mucha información. Además apartados especiales sobre el Palmeral y el Misteri. Webcams.
* Costablanca.org Página del Patronato Provincial de Turismo. Amplia (uitgebreide) información sobre (over) Elche. Webcams y visita virtual al Huerto del Cura.

** Uw accommodatie kunt U goed boeken via Booking.Elche.   
Er zijn 9 hotels online boekbaar en in de omgeving 23. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
 

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets