BERGISCHE LAND, is een aantrekkelijk cultuurlandschap, dat haar oorspronkelijke karakter heeft weten te behouden.
Naar overzicht Noordrijn Westfalen, zie ook Remscheid.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie

    

Tussen de Rijn, Ruhr en de Sieg ligt het Bergische Land, dat zijn naam ontleent aan de Graven von Berg, die hier eeuwenlang geregeerd hebben.
Het Bergische Land is een aantrekkelijk cultuurlandschap, dat als geen ander, haar oorspronkelijke karakter heeft weten te behouden. Dit gebied met de vele stuwmeren, rivieren en beken heeft een enerverende "waterwereld" te bieden. Tevens is dit de streek van de "vuurkunsten" - een van de bakermatten van de ijzerindustrie. Of men zich nu onderdompelt in de waterwereld of het hogerop zoekt: de elementen zijn hier in hun veelvoud duidelijk aanwezig. Voor wandelaars, fietsers en motorrijders heeft het Bergische Land heel veel in petto. Dagtochten of meerdaagse tochten zijn hier volop mogelijk. De prachtige dorpjes en buurtschappen liggen ingebed in een aantrekkelijk landschap en vallen op door hun architectonische schoonheid.

Een lust voor het oog zijn de met schijfjes leisteen  

bedekte vakwerkhuizen met hun witte raamkozijnen, groene daklijsten, hout gesneden deuren en elegante façades. Wuppertal, Remscheid en Solingen zijn de stedelijke centra in het Bergische Land, die door de rivier de Wupper met haar slijpmolens, de hoogste spoorbrug ­'n 107 meter hoog industrieel monument - van Duitsland in Müngsten, en het grafelijk slot van de Heren von Berg met elkaar verbonden zijn. De meeste bezoekers van Wuppertal komen vooral voor de beroemde zweefbaan. Andere hoogtepunten zijn de dierentuin, het danstheater Pina Bausch en het Von der Heydt­Kunstmuseum.

Al in de late middeleeuwen werd de reputatie van Solingen aan de Wupper gevestigd als stad van zwaarden en degens.  

Enkele van de oude "kotten", zoals hier de ateliers van de slijpers door de plaatselijke bevolking genoemd worden, zijn nog behouden gebleven en liggen in de landschappelijk prachtige omgeving aan de Wupper. De Wipperkotten en de Balkhauser Kotten kan men bezoeken. Ook erg aantrekkelijk is de stadswijk Gräfraht met zijn historische dorpskern, het Duits Staalmuseum en het Museum Baden voor moderne kunst. Ook het Rheinische Industriemuseum in Solingen­Merscheid is de moeite van een bezoekje meer dan waard.

Bergische Land in Nordrhein WestfalenWie naar  Remscheid gaat,  

ziet al van ver het imposante raadhuis, opgetrokken uit natuursteen, dat wordt gezien als een van de mooiste kenmerken van het Bergische Land. Bovendien maakt de stad indruk met haar vakwerkhuizen. Culturele hoogtepunten in Remscheid zijn zonder meer de muzikale evenementen: concerten, opera, musicals in het Teo Otto Theater en Rock ft Jazz in diverse culturele centra.|

Wupper 

Wupper, rechterzijrivier van de Rijn, ontspringt ten noorden van Gummersbach en mondt bij Leverkusen uit in de Rijn; lengte ca 100 km. Tussen de steden Solingen en Remscheid wordt zij overspannen door de 107 m hoge en 700 m lange Müngstener spoorbrug, 1897.

Tip 

Wie op een actieve manier het Bergische Land wil gaan ontdekken, moet zich af en toe een beetje rust gunnen en een middag in een van de vele bistro's en cafés doorbrengen. Hier kan men dan de typische "Bergische Kaffeetafel" bestellen en er volop van genieten.

Bergisches Land Tourismusmarketing e. V
.   

c/o Stadt Wuppertal Stadtmarketing  -  Infozentrum am Döppersberg 42275 Wuppertal  -  Tel. +49(0)202/1 9433  -  Fax +49(0)202/5 63 8052 - infozentrum@stadt.wuppertal.de  -   www.wuppertal.de

** Uw accommodatie in geheel Duitsland
kunt U goed boeken via
Hotels.Appart./Duitsland. Voor Bergische Land kan dat via Hotels/Bergisches-Land  

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” bijv.:
 
Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets   

**
Kaart met de mooiste vakantieregio's