BURCHTENROUTE, een tocht door de middeleeuwen, langs een aantal juwelen van middeleeuwse bouwkunst en romantische steden.
Naar overzicht
deelstaat Beieren.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie.

    

Burchtenroute van Mannheim naar PraagDe Burchtenroute is een van de meest traditionele vakantieroutes van Duitsland.
In 2004 werd het 50-jarig bestaan hiervan feestelijk gevierd. Historische plekken en prachtige landschappen met veel romantische burchten en sprookjesachtige kastelen geven aan deze route van ongeveer 1000 kilometer tussen Mannheim en Praag, een bijzonder afwisselend karakter.

De glorie van voorbije tijden bepaalt nog altijd het beeld van steden en dorpen langs de Burchtenroute.  

Net zo afwisselend als de historie is het landschap. In veel bochten slingert de Neckar zich door het met sagen omgeven Odenwoud en het prachtige dal van de Neckar biedt veel mogelijkheden voor interessante uitstapjes. Het Hohenloher Plateau lijkt zich eindeloos uit te strekken en aan het einde gloort het glooiende Frankische land en het noordelijke deel van de Frankische Schweiz.
Het aantal juwelen van middeleeuwse bouwkunst en romantische steden langs de Burchtenroute is bijna niet te tellen.
Het historisch, architectonisch erfgoed van de kunstzinnige keurvorsten van de Pfalz kan men nog altijd bewonderen in de steden Mannheim en Heidelberg. Maar er zijn ook nog restanten uit de Romeinse Tijd zoals wachttorens en andere bezienswaardigheden van de Limes.

Een bezoek aan Mosbach, Bad Wimpfen, Schwäbisch Hall en Rothenburg  
met hun schilderachtige stadscentra en romantische vakwerkhuizen wordt rijkelijk beloond en zal onvergetelijke indrukken nalaten. Bij Heilbronn loopt de route door een uitgestrekt wijnbouwgebied. De rococostad Auerbach, de middeleeuwse Rijksstad Neurenberg en de eerbiedwaardige steden Bamberg, Coburg, Kronach, Kulmbach en Bayreuth maken diepe indruk met hun  vestingen en barokke gebouwen.

Zo'n 70 burchten, burchtruïnes, residenties en kastelen presenteren zich als indrukwekkende getuigen van een ver verleden.  

Middeleeuwse kloosters, sacrale en wereldse bouwwerken uit diverse stijlperiodes, maar ook talrijke culturele schatten maken van een tocht over de Burchtenroute een afwisselend en geweldige belevenis. Dit traject - met zijn vele burchten en kastelen een levendige bron voor mythen, sagen, legendes en sprookjes is ook voor de actieve fietser ideaal. Herbergen en restaurants zorgen met hun regionale specialiteiten dat ook het culinaire aspect alle aandacht krijgt. Op sommige burchten en kastelen kunnen de gasten zelfs deelnemen aan riddermaaltijden en genieten van historische recepten. Fijnproevers vinden langs de Burchtenroute veel gelegenheden, waar de tong gestreeld wordt.
Overigens: ook voor kinderen is de Burchtenroute, met speciale aanbiedingen, bijzonder geschikt.
www.burgenstrasse.de

Hartelijk welkom in Ebermannstadt
 
Uw bestemming in de Frankische Schweiz, de "regio van burchten, grotten en molens".
Ontdek tijdens uitstapjes, fietsen, wandelen en Nordic Walking een romantisch landschap met prachtige gemengde bossen, die in alle jaar­getijden aantrekkelijk zijn. Actief bezig zijn in het openluchtzwembad, bij het golfen en tijdens vliegsport of nostalgisch een tochtje met de museumtrein maken.Informatie
 

D-91320 Ebermannstadt, Tel. +49(0)9194-50640, Fax: +49(0)9194-50641 Internet:
www.ebermannstadt.de . E-Mail: touristinfo@ebermannstadt.de

Coburg - de "Kroon van Franken"
 
In het groene hart van Duitsland tussen het dal van de Boven-Main en het Thüringer Would ligt Coburg. Vergeleken met een andere stad met slechts rond 42.000 inwoners bezit de vroegere residentiestad van het vroegere Hertogdom Sachsen-Coburg en Gotha een rijkdom aan kunstschatten en historische bouwwerken. door het bezit van kastelen en burchten in de stad en omgeving ligt het terecht aan de "Kastelenstraat".
Voor de cultureel geïnteresseerden is er een grote palette van evenementen.
Voor de lekkerbekkies lokken behalve het grootste Gourmetparty in Noord-Beieren, restaurants in allen categorieën en wijn- en bierproefjes.
Voor aktieve vakantiegangers zijn er in de omgeving van Coburg talrijke vrijetijdsaanbiedingen, vooral wandelen en fietsen.
Touristeninformatie

Coburg, Hermgasse 4, D-96450 Coburg, - Tel. +49 95 61174 18-0, Fax +49 95 61/74 18-29, - eMail:
info@coburg-tourist.de   -  www.coburg-tourist.de

** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels.Appart./Duitsland.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” bijv.:
 
Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets   
** Bij plaatselijke
Toeristenbureaus vindt u internet adressen van dorpen en steden!