DUITSE SPROOKJES ROUTE, sprookjes, fabels en legenden.
Naar overzicht deelstaat Hessen, zie ook de kaart, zie Stedenreizen rondom Kassel.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie!

    

Een van de oudste en meest populaire vakantieroutes van Duitsland is de Duitse Sprookjesroute. Over zo'n 600 kilometer van Hanau tot aan Bremen rijgt deze route de verblijfsplaatsen van de gebroeders Grimm en de plekken en landschappen, waarin de sprookjes zich afspelen, als een prachtige reisroute aan elkaar. Het sprookjesboek van de gebroeders Grimm is het bekendste en wereldwijd het meest verbreide boek uit de culturele historie van Duitsland. De sprookjes van deze vermaarde verzamelaars, die in het Brüder Grimm Museum in KasseI bewaard worden, zijn in juni 2005 opgenomen in de  werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Ruim 200 jaar geleden voelden de gebroeders Grimm
 
zich in dit historische landschap langs de Sprookjes­route goed thuis: betoverende vakwerkstadjes, kastelen en burchten flankeren de route en het in Europa unieke bergpark in Kassel-Bad Wilhelmshöhe en de typische flair van de Hanzestad Bremen dragen bij aan deze ambiance.
De sprookjesroute heeft veel kunst en historie te bieden, verenigt musea en galeries, streekkunst en oude gebruiken worden hier nog in ere gehouden en concerten en toneelvoorstellingen staan hoog op de agenda.

In de zomermaanden wordt langs de Sprookjesroute het ene na het andere feest gevierd.  
Sprookjes, sagen en legenden worden op veel plaatsen weer tot leven gewekt: er zijn openluchtvoorstellingen, dagen van het poppenspel, sprookjesweken en marionettentheater. Indiverse plaatsen worden de bezoekers welkom geheten door sprookjesfiguren en ergens anders kan men arrangementen boeken, waarbij de sprookjes en de beleving ervan centraal staan. Erg leuk voor jong en oud! Wie zich gastronomisch wil laten verwennen heeft de keuze uit sprookjesmenu's, sprookjesachtige feesten, vorstelijke banketten en populaire middeleeuwse maaltijden in een sprookjesachtige sfeer.
De landschappelijke gevarieerdheid van de route nodigt ook uit tot wandelen en fietsen. Op de sprookjeslandweg rondom Kassel en op de fietsroutes R3 Kinzigtal en de R1 Fulda- en Wezerfietsroute, zal de sportieve gast volop kunnen genieten van een prachtige natuur met bergen, rivieren, burchten, kastelen en de idylle van vakwerkhuizen.
Langs de Duitse Sprookjesroute is alles een sprookje!

Arbeitsgemeinschaft Deutsche Mörchenstrasse
 
Obere Königsstrasse 15  -  34117 Kassel  -  Tel.: +49 (0)561 /7077-07 - Fax: +49 (0)561 /7077200
tourist@kassel-tourist.de   www.deutsche-maerchenstrasse.de

Tip  
Hann. Münden: vakwerkjuweeltje aan drie rivieren.
Alexander van Humboldt heeft de stad aan de samenvloeiing van Werra, Fulda en Wezer als "een van de zeven mooist gelegen steden ter wereld" beschreven. Meer dan 700 liefdevol gerestaureerde huizen staan er in de stad Hann. Münden, die bijna in zijn geheel door water omgeven wordt. Dit maakt de stad tot een van de meest bezienswaardige vakwerksteden. Prachtige gebouwen in de stijl van de Wezerrenaissance, toren en restanten van de historische stadsmuur bepalen het middeleeuwse stadsbeeld, maar dit geldt ook voor de moderne, interactieve waterspelen. In de zomermaanden worden voor het historische raadhuis opvoeringen verzorgd van "Doktor Eisenbart", een toneelstuk dat gaat over de beroemde rondtrekkende arts die op een wel heel bijzondere manier de zieke burgers van de stad wist te genezen.

 
** Uw accommodatie: in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels.Appartementen.Duitsland.
 
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets