NORMANDIË, naar regio overzicht Normandië.   Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

Een vakantie of een omweg waard   

    

Le Mont Saint-Michel
Een hoge granieten rots in zee met daarop een abdij en een heel dorp. Lekker slenteren door de smalle straatjes, genieten van een prachtig uitzicht over de baai en tot bezinning komen tussen de muren van een 9e eeuwse abdij.

De invasiestranden
 
Via meerdere circuits is het mogelijk om overblijfselen van de grootste militaire operatie aller tijden te bezoeken. Aangeraden wordt om hier meerdere dagen voor uit te trekken. Er is een handig kaartje uitgebracht met een beschrijving van alle bezienswaardigheden.

Route des Abbayes

Het Seinedal is een lint van afwisselende bezienswaardigheden. Allereerst natuurlijk de abdijen maar ook kastelen en musea. Heel leuk is het om van oever te wisselen d.m.v. een veerpont of via één van de enorme bruggen, staaltjes van moderne bouwkunst (de Pont de Normandië is de langste hangbrug ter wereld).
Contact : Anne FOREST: 02.35.12.10.16, FAX: 02.35.59.86.04

Côte d'Albâtre
 

Hoge muren die zo uit zee oprijzen, het geluid van rollende kiezels in de golven, de schreeuw van een meeuw en na elke bocht weer een ander uitzicht. 
Voorafbeeldingen ga naar:
Images.côte-d'Albâtre=Google+zoeken

Het Haras du Pin

Is een soort van koninklijk paleis voor volbloed paarden die hier gefokt worden. De 17e eeuwse gebouwen staan in een prachtig beboste omgeving en zijn het onderkomen van de paarden bestemd voor o.a. de president van Frankrijk.


Giverny
 

Wordt bezongen, beschreven, en je kunt het ook bezoeken. De tuinen van de impressionistische schilder Claude Monet liggen op een prachtlocatie in het Seinedal.
Internet:
Giverny.gardens.fleurs.list.flor.htm
Afbeeldingen over Claude Monet te kust en te keur bij:
Images.Claude.monet.=Google+zoeken

Parcs et Jardins

Vele schitterende tuinen en parken liggen verscholen achter hoge bomen of kastelen. Het zachte klimaat en de vruchtbare grond doen planten goed gedijen en de tuinen zijn er van Engelse kwaliteit. Er zijn er meer dan 50!

Een cider/calvados boerderij
 

Zo bij de boer aan tafel schuiven voor een "goûter" en een glaasje Calvados of cider. Hardstikke leuk toch, contact met de plaatselijke bevolking die wat over de fabrikatie van streekspecialiteiten vertellen..camembert, crème fraîche, Pont L'Evêque, broden, etc.
Bron: Frans Verkeersbureau.


Comité Régional du Tourisme de Normandie   
Not far from Paris or Londen. Just across the Channel, this area has preserved the charm of its coast and countryside, while remainingtrue to a traditional and historical past.
In Normandy you can combine golf and bathing, golf and sailing,golf and fitness, golf and culture : our abbeys, cathedrals andchâteaux will delight the art lovers. Visits to sites as variedas the D-Day Beaches and Claude Monet's gardens in Giverny arepart of a trip to Normandy, the country of Calvados, Benedictine,oysters and cheeses.
Office de Tourisme:
Le Doyenné  -  14, rue Charles Corbeau  -  27000   EVREUX  -  Tel: 33 (0) 2 32 33 79 00   -  Fax: 33 (0) 2 32 31 19 04
Internet:
Normandy-tourism.org   -  www.normandie-tourisme.fr/nl (alle informatie in het nederlands)
info@normandie-tourisme.fr (voor brochures bestelling, aanvraag)

Avranches    
Ligt in het departement
La Manche

op een hoog punt boven het dal van de Sée, die een paar kilometer verder uitmondt in de Baie du Mont Saint Michel. Bisschop Aubert kreeg hier een verschijning van de aartsengel Michaël die hem opdroeg op de naburige rotsberg Mont Tombe te zijner ere een kapel te stichten. Hier groeide later de abdij St.-Michel. U hebt er  vanuit de hooggelegen Jardin des Plantes, met veel exotische gewassen, een mooi uitzicht op. 


Dal van de Sée in la MancheDal van de Sée
 

De Sée is een rivier van 60 kilometer lang, die bij Avranches in zee verandert. Het dal van dit riviertje, dat beschouwd wordt als een van de mooiste dalen van het departement, is bezaaid met watermolens. In alle vormen en maten, al dan niet gerestaureerd, getuigen deze gebouwen van een vervlogen bedrijvigheid. Niet ver van Sourdeval komen in een oude papierfabriek, in de watermolen van Brouains, de geschiedenis, de ambachten en de natuur van dit dal uitgebreid aan bod.

Office de Tourisme:

"Cité des Manuscrits", 2 rue Général de Gaulle , tél. 02.33.58.00.22, télécopie : 02.33.68.13.29, - -  Ville fleurie 3 fleurs.
Email :
avranches-tourisme@wanadoo.fr,  -  tourisme@avranches.fr   -   www.ot-avranches.com

Cherbourg    
Normandische stad, gelegen aan de noordkust van het schiereiland Cotentin, aan de monding van de Divette. Tijdens Lodewijk XVI werd begonnen met de aanleg van een bijna 4 km lange rede, die pas onder Napoleon III werd voltooid.
Ook de oorlogshaven,
al door Napoleon I geprojecteerd, werd door Napoleon III in gebruik gesteld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad hardnekkig door de Duitsers verdedigd: eind juni 1944 werd zij ten slotte door een hevige Engels-Amerikaanse aanval tot overgave gedwongen.
Het Musée de la guerre et de la libération
 

geeft gedetailleerde informatie over de bezetting en de oorlogshandelingen in 1944. Het is gevestigd in het Fort du Roule op de Montagne du Roule, het voornaamste verdedigingsbolwerk van de Duitse bezetters in 1944.De Église de la Trinité, in hoofdzaak 15de-eeuws, bleef tijdens de oorlog gespaard. Het Musée des Beaux Arts Thomas Henry bezit een rijke schilderijencollectie (vnl. Italiaanse, Spaanse, Zuid-Nederlandse en Franse meesters) en een verzameling schilderijen en tekeningen van Millet.
 
Park Emmanuel-Liais in CherbourgHet park Emmanuel-Liais,
 

aangelegd door de bioloog en astronoom van die naam (19de eeuw), is bekend om zijn tropische vegetatie. Er is een natuurhistorisch museum. Ten oosten van Cherbourg ligt het plaatsje Tourlaville, met renaissancekasteel.


Office de Tourisme: 

2 Quai Alexandre III, 50100 CHERBOURG-OCTEVILLE , tél. 02.33.93.52.02, télécopie : 02.33.53.66.97,   -  Ville fleurie 2 fleurs  -  Email :
ot-cherbourg-cotentin@wanadoo.fr  -  Internet: 
www.ot-cherbourg-cotentin.fr

Deauville   
L
ady of the French
coast, its most glamorous seaside resort, symbolizes elegance, prestige and sophistication. The city of the horse, gateway to Calvados, welcomes you to the
official Website of the Tourism Office.
Here you will find
All the information necessary for a successful stay in Deauville: lodging, restaurants, activities, practical information, and a complete schedule of events throughout the year.You can also make a virtual visit of our resort in the photo galery and discover Deauville's storefronts

Office de Tourisme:

BP 64300  -  14804   DEAUVILLE cedex  -  Tel: 33 (0) 2 31 14 40 00   -  Fax: 33 (0) 2 31 88 78 88   -  Internet:
http://www.deauville.org    -  E-mail: info@deauville.org

Nuttige algemene sites
   
   -  E-mail: otrouen@mcom.mcom.fr
Généralités sur la Normandie
   
A la source - Jacques Jaeger     |  Comité d'Expansion Agro-Alimentaire de Normandie  |  Direction régionale des affaires culturelles de Haute-Normandie   |  Les grands chefs de cuisine  |  Normandieweb.org  |  Paris-Normandie   |  

** Uw accommodatie in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 11.000 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets