CALABRIň, het onbedorven zuiden. Als armste regione van ItaliŽ vertoont het bergachtige CalŠbria of CalabriŽ, in de neus van de Italiaanse laars, het hoogste emigratiepercentage: 20% van de Italiaanse emigranten komt hier vandaan. Naar regio kaart ItaliŽNaar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

    

Uw accommodatie kunt U goed boeken via Hotels/Calabria.  Er zijn 117 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden:  Reggio di Calabria  -  Cosenza  -  Catanzaro Lido  -  Amantea  -  Rende  -  Sant' Eufemia Lamezia  -  Villa San Giovanni  -  Lamezia Terme  -  Parghelia  -  Catanzaro  -  Crotone  -  Scilla
Hotels op / nabij luchthaven: Tito Menniti (REG)  -  Lamezia Terme (SUF)  -  Crotone (CRV)

Kaart van regio CalabriaCalabria, de neus van de laars.
Als armste regione van ItaliŽ vertoont het bergachtige CalŠbria of CalabriŽ, in de neus van de Italiaanse laars, het hoogste emigratiepercentage: 20% van de Italiaanse emigranten komt hier vandaan. Door het droge klimaat en geaccidenteerde reliŽf is het gewest nauwelijks geschikt voor de landbouw, die desondanks de belangrijkste activiteit blijft en 40% van de beroepsbevolking aan het werk houdt. Ze wordt vooral beoefend op de kuststroken langs de Ionische en Tyrrheense Zee: citrusfruit, olijven, druiven, graan en groente. Behalve door de droogte werd de ontwikkeling van CalabriŽ sterk geremd door de slechte verbindingen met de rest van ItaliŽ, het grootgrondbezit dat verlammend werkte op de productiviteit, en de ontbossing.
Sinds kort heeft de overheidssteun bij de ontwikkeling van de Mezzogiorno
geleid tot de vestiging van industrieŽn, zoals de waterkrachtcentrale in het La Sila-massief. Ambitieuze projecten voor de bouw van een ijzer≠ en staalfabriek in Gioia Tauro en een petrochemisch complex in Lamezia. Daarnaast is de regione voorzien van een modern wegennet.

De kusten

De verrassende schoonheid van de kust wordt tegenwoordig geŽxploiteerd door een bloeiend badplaatstoerisme. De Costa Viola, 'Violette Kust', aan de Tyrrheense kant is het best uitgerust, met plaatsen als Praia Mare, Marina di Belvedere, Cetaro enz.; de Costa dei Gelsomini, 'Jasmijnkust',  aan de Golf van TŠranto blijft ongerepter, maar bezit niettemin ook beroemde badplaatsen, zoals Tubisacce.

Sila-massief

Het toerisme ontwikkelt zich eveneens in het Sila-massief, een verrassend alpenlandschap in het hart van CalŠbria dat sinds kort wordt geŽxploiteerd met chaletdorpen, hotels en wintersportaccommodaties... Bergsport wordt eveneens beoefend in de Aspromonte, een bergmassief in de uiterste zuid≠punt van de Apennijnen, met een hoogste top van 1955 m. Het harde leven van de herders, zoals dat wordt beschreven in de romans van Corrado Alvaro, is veranderd: door de toeristische en industriŽle ontwikkeling veranderen de zeden maar ook het berglandschap, dat wordt herbebost.

Steden

De meeste Calabrische steden hebben geleden onder de regelmatige aardbevingen en industrialiseren zich snel. Terwijl sommige, zoals de regionale hoofdstad Catanzaro, een steeds moderner uiterlijk krijgen, tonen andere, bijvoorbeeld Cosenza, heel duidelijk de Calabrische dualiteit van de oeroude en verstilde stad in contrast met de drukte op de Corso Mazzini, waar auto's en scooters tegenwoordig worden bereden door jonge vrouwen in jeans, in schrille tegenstelling tot hun vaak nog in het zwart geklede moeders en grootmoeders.
De grootste stad van de regione, Rťggio di CalŠbria, tegenover de Straat van Messina, is altijd een doorgangsplaats geweest tussen de oostelijke en westelijke Middellandse Zee en blijft haar traditionele commerciŽle activiteiten beoefenen. Deze hoofdstad van de bergamotcitroen, 100% van de nationale en 50% van de mondiale productie, kent niet de industriŽle ontwikkeling van de naburige steden en dagelijks steken velen de zeestraat over om in Messina te gaan werken.

** Voor uw accommodati vindt U bij Booking meer dan alleen hotels, o.a. ook:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets