SYBARIS / Sibari, is door AchaeŽrs uit Zuid-Griekenland ca 709 v.C. gesticht aan de Golf van Tarente. Door de vruchtbaarheid van de streek en door de handel ontwikkelde Sybaris zich tot de belangrijkste stad van die 13. Naar overzicht regioCalabriŽ. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

       

De voortdurende strijd met het naburige Crotone leidde in 510 v.C. tot haar verwoesting.
In 443 stichtten de overblijvers samen met andere Grieken Thurii op dezelfde plaats. Sybaris was bekend om de weelderige levenswijze van haar bewoners, Sybarieten.  Nu ligt er het plaatsje Sibari. Zie ook Paestum.

Rossano 

Rossano, provincie Cosenza, regio CalabriŽ, ligt aan de voet van de Monte PalŤparto. Is bekend om zijn marmergroeven en de olijfoliefabricage. Er zijn talrijke bouwwerken uit de Byzantijnse tijd, waaronder de domkerk, een Byzantijnse centraalbouw uit de 10de eeuw en koepels uit de 11de eeuw.

Is vermaard om twee waardevolle dingen die beide te vinden zijn in kathedraal. 
Het zijn de Madonna en Purperen Codex. De Madonna vindt u in een barokke kapel. De Codex is de enige rode Griekse Codex Rossanensis, in  Museo Diocesano, uit de 6e eeuw die er bestaat. Het boek wordt bewaard in een safe in het bisschoppelijke museum. Op de perkamenten bladen staan het evangelie van Mattheus en bijna het hele evangelie van Marcus in zilveren Griekse letters. Er staan 17 miniaturen in die voorvallen uit het evangelie verluchten: opstanding van Lazarus, intocht te Jeruzalem, verjagen van de woekeraars uit de tempel, vijf Dwaze Maagden.

** Uw accommodatie in geheel ItaliŽ kunt U goed boeken via Hotels/Appart.ItaliŽ.
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ!