GUBBIO, de "Dappere", ligt op de steile hellingen van de Monte Ingino. De middeleeuwse sfeer is er zeer goed bewaard. Gubbio was een welvarende, krijgshaftige en vrije stad en heeft altijd de zijde van de Ghibellijnen gekozen; naar overzicht regio UmbriŽ. ** Naar Stedenlijst ItaliŽ. -  Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

    

De bloeiperiode ligt in de 11e  en 12e eeuw. Gubbio is al sinds de middeleeuwen in keramiek gespecialiseerd. Hier is de "rode luster" met metaalglans uitgevonden. De stad is ook bekend om de legende van de wolf. Franciscus van Assisi zou een bloeddorstige wolf tot een tam beest "bekeerd" hebben.

Citta Vecchia
In de Oude Stad vormt het Piazza della Signoria het centrum. Boven de smalle straten zijn op sommige plaatsen bruggetjes met een woonvertrek er op. De huizen staan dicht op een in de straten met paleizen en torens. De gevels bestaan vaak uit baksteen, natuursteen en vulsteen. De mooiste straatjes zijn: Via Piccardi, Via Baldassini met huizen uit de 13e en 14e eeuw, Via dei Consoli met winkeltjes, oude huizen en werkplaatsen van ambachtslieden, XX Settembre, de nauwe met tegels geplaveide Via Galeotti en de oevers van de Camignano.

Palazzo dei Consoli
Dit gotische paleis is indrukwekkend. Het ligt aan de Piazza della Signoria. Grote bogen, die aan de lager gelegen Via Baldassini grenzen, steunen het. Boven de trap is de grote Salone, waar de volksvergaderingen plaatsvonden.
In het aangrenzende museum, Museo Civico, worden gegraveerde bronzen platen, "Eugubijnse tafelen", bewaard uit de 2e en 1e  eeuw v. Chr., die in de oude Umbrische taal beschreven zijn. Ze beschrijven politieke en religieuze gewoonten. Verder zien we er aardewerk en munten.

Palazzo Ducale
Hertogelijk Paleis, is in de 15e eeuw op het hoogste punt van de stad gebouwd. Het heeft een mooie binnenplaats. In de zalen ziet men fresco's en open haarden.

Duomo
Heeft een gevel die met bas-reliŽfs is versierd. Ze stellen de symbolen van de evangelisten voor. Er is ťťn schip. Rechts is de bisschoppelijke kapel uit de 17e eeuw. Van hieruit volgde de bisschop de mis. Fraai is de barokke Sacramentskapel. 
Porta Romana
Door deze poort passeren we de stadswal. Links ligt het station van 3Ť kabelbaan naar de Sant Ubaldo. De H. Ubaldo is de beschermheilige van de stad. Het is een kapel uit de 15e eeuw, ligt 5 km N. en 300 m boven Gubbio. Prachtig panorama!

San Francesco.  
In deze gotische kerk de zijn mooie fresco's aangebracht. Ze beelden het leven van de heilige Maagd uit. De panelen met de wolf herinneren aan Franciscus die in Gubbio een wolf getemd zou hebben..
In de vlakte buiten de muren ligt het vrij goed bewaarde Teatro Romano uit de 1e yes"> 
eeuw.
Openingstijden
Dagelijks Palazzo dei Consoli, van 9-13 uur en 15-17 uur. 4000 L.Gratis > 60j. Palazzo Ducale, 9-13.30 Gratis >60j.. Kunstnijverheid
Traditioneel aardewerk en smeedijzer. Er zijn veel ambachtelijke werkplaatsen.Omgeving

Richting het dal is een oude waterleiding uit de 15e eeuw te zien.
Op de berg Ingino, 900 meter, staat de basiliek van de H. Ubaldus. U kunt er van een mooi uitzicht genieten.
Een bezoek aan de Cucco-grot in de gelijknamige berg wordt aan bevolen. Er zijn mooie formaties van kalksteenerosie te zien.

IAT di Gubbio:  
Piazza Oderisi, 6 - 06024 Gubbio - IT,  -  Tel.: +39.075.922.0693 - Fax: +39.075.927.3409.  -  E-mail: info@iat.gubbio.pg.it  -  * Goede kaart is: Umbria, Carte Regionale, e guida turistca con 12 piante di cittŗ.  -  www.mediasoft.it  Klik links op Piazze d'Italia, dan Medioevali, Gubbio - Piazza della Signora  -  UmbriŽ.nl - Voor adressen in UmbriŽ

** Uw accommodatie in Gubbio kunt U goed boeken via Booking.Gubbio.  Er zijn 7 (15) hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaal in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels op / nabij luchthaven: (Afstanden zijn hemelsbreed gemeten. Reisafstanden kunnen groter zijn)
Sant'Egidio (PEG) 28.3 km  -  Falconara (AOI) 70.3 km  -  Federico Fellini (RMI) 75.4 km
Hotels in populaire steden in de omgeving van Gubbio:
Casacce 14.8 km  -  Pietralunga 15.0 km  -  Montone 19.7 km  -  Umbertide 20.2 km (voor meer steden zie Booking.Gubbio)

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets