BENIDORM, ligt in de provincie Alicante,  aan de Middellandse Zee, Costa Blanca, ten noordoosten van Alicante, met 75.300 inw. Zie overzichts foto. naar overzicht regio Valencia.   Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!

    

Er wordractieve terrassen, grote winkelvariatie, water- en pretparken, uitstekende streekgerechten en veel logeergelegenheden.
In de zomer van het jaar 2000 heeft kroonprins Felipe het themapark Terra Mítica geopend. De geschiedenis van de vijf oudste beschavingen rond de Middellandse zee zijn er uitgebeeld: Egypte, Griekenland, Rome, Iberia en de Eilanden. Op de P. ruimte is ook plaats voor auto's met een aangekoppelde caravan. 
Adres.en agrarische producten verwerkt zoals olie, wijn en  rozijnen. Voorts is er wolindustrie en fabricage van biljarttafels. Benidorm was vroeger een vissersplaatsje, maar is uitgegroeid tot een van de populairste badplaatsen van Spanje.
De toeristische attracties van deze stad zijn een extra trekpleister voor de actieve vakantieganger. Er zijn ook veel bezienswaardigheden.
Er zijn:
discotheken, att
Ctra. Benidorm a Finistrat, Camino del Moralet s/n, Es. 03500 Benidorm. Tel.: +34.965.004.300.
Zie ook hieronder Caballo de Troya en Circus Maximus.

Omgeving

Callosa dén Sarrià
Twaalf  km. Hier worden veel tropische vruchten gekweekt. Bekend om zijn Algarfonteinen. Mooie wandelroutes.

Trip naar Guadalest

Guadelest, 15 km. Hier heb je het oude kasteel Castell de Guadelest. Zie de brochures. Van Benidorm ri Altea. LA ri Callosa, in Callosa RA naar Fonts de l’Agarde.  Terug naar Callosa, RA ri Guadalest. Daar wel helemaal naar boven klimmen!  Dan bijv. via Polop la Marina ri Benidorm. In La Nucia is een grote supermarkt.  In Benidorm op rotonde LA ri Valencia en weer de N 332 volgen naar de camping.

Altea

Is een bezoek meer dan waard. Wel helemaal naar boven klimmen. Vanaf  Place l`Eglise heeft men een mooi uitzicht.
Tourist info
San Pere Street, 9. - 03590 Altea Es.
Tel.: +34.965.84.41.14 - Fax: +34.965.84.42.13

Calpe

De brochure, zie onder, behandelt: landschap, geschiedenis, monumenten, feesten, keuken, sport, ontspanning en doet suggesties voor dagtochtjes.
Er loopt een smalspoor trein, Trenet de la Marina,  van Alicante tot Denia, rijdt langs de kust en stopt op het station van Calpe. 

** Uw accommodatie kunt U goed boeken via Booking.Calpe.  Er zijn 17 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!

Tourist Info Calpe Centro

Pz. del Mosquit, s/n  - 03710 Calpe Esp.  -  Tel+34.96.583.85.32 - Fax: +34.96.583.85.31  -  E-mail: touristinfo.calpe@turisme.m400.gva.es 
Een goede brochure is CALPE, Symbool van de Costa Blanca. NL
Plano de Calpe is een plattegrond, zeer bruikbaar.
U kunt hier ook terecht voor informatie over Terra Mítica.

Elche, Alicante

Elche en Alicante zijn elk zeker een dagbezoek waard.

Servei Municipal de Turisme
Plaça de canalejas. 1 - 03500 Benidorm.  -  Tels +34.96.585.13.11. - Fax: +34.96.586.36.25  -  E-mail: turdorm1@gva.es 
Información Turística
Martínez Alejos, 16 - 03500 Benidorm  -  Tel.: +34.96.585.13.11 - E-mail: turdorm@gva.es 

benidormguad.gif (108541 bytes)* Informatie
Zeer praktisch is de brochure UITKRANT.
Geeft bezienswaardigheden, feestelijkheden, bioscopen, adressen  etc.. Echt een must.
* Op Plano Turistico Benidorm
staan alle straten, hotels en campings aangegeven.
* Zeker ook vragen naar BENIDORM Yooo.
Hier komt de omgeving aan de buurt zoals: Callosa d'en Sarrià, een natuur gebied; Guadelest, een arendsnest; Benissa, een prachtige plaats en het bijzondere dorp Finistrat. Er is nu ook een Nederlands talige uitgave van, Benidorm en omgevig, genoemd. Mooie brochure
* Het kaartje Municipios y redes de comunicación, vult uw informatie ook aan.
* Routes in de Sierra Helada beschrijft een aantal wandelroutes.
* In Terra Mítica, el gran parque temático del mediterráno vindt u alle gegevens over dit park.

Camping Benisol in Benidorm (Alicante)
Avda. De la Comunidad Valenciana. 03500 BENIDORM Tel.: 6 / 585 16 73. Fax: 6 / 586 08 95. Camping, ligt aan de noord-oostkant van Benidorm. Er zijn verharde niet al te grote plaatsen. Elektriciteit 10 Ampères.
Wasmachine en droger bij toiletgebouw. Was: bij receptie bonnetje kopen voor 5 kg was. Dames bij toiletgebouw verzorgen de was. Zelf ophangen aan de waslijnen daar vlakbij. Versbrood in de supermarkt van 8 - 13 en van 16.00 - 20.00 uur. Zeer behulpzame receptionisten, o.a. mevr Baay.
Achter restaurant liggen acht mooie J. de B. banen.
Op de camping is een Indonesisch-Thais restaurant. Ook zijn er tennisbanen.
Schuin aan de overkant van de drukke verkeersweg ligt een goed Chinees Indisch Restaurant, CUENCO DE ORO.
De streek rondom Benidorm is verdeeld in een oostelijk deel, LEVANTE- opgaande zon; Benidorm CENTRO en een westelijk deel, PONIENTE-ondergaande zon. De besproken camping ligt in Benidorm Levante. Cata

Er loopt een toeristische trein van Benidorm naar Cata, ca 30 km. 
Naar het strand. Camping LA, bij 2e stoplicht LA dan RD naar het strand.
Naar de markt op zondag in Benidorm. Is van 8.00-14.00 uur. Camping LA, 1e stoplicht LA, volgende stoplicht RA en RD.

Albir

Hier kan men goed boodschappen doen bij “Super Albir”, naar de bank bijv. “Caja de Credito de Altea”, postkantoor en  apotheek gaan. Camping RA, na ca 3 km weer RA.
Op terug weg Benidorm Levant aanhouden!

HET PAARD VAN TROJE IN TERRA MITICA
“Caballo de Troya” (Het Paard van Troje) is de naam van een show die sinds eind augustus in het themapark “Terra Mítica” in Benidorm te zien is. Het is een show vol van passie en vuur, waarin op geromantiseerde wijze dit verhaal van de dichter Homerus uit de Griekse geschiedenis verteld wordt. De show wordt opgevoerd door een twaalftal dansers, danseressen en acteurs in de ruimte met dezelfde naam, t.w. “Caballo de Troya”. Dit bevindt zich naast de attractie “El Recate de Ulises”, in het gedeelte “Las Islas”.
Een andere nieuwe show is “El Caballo Andaluz”
(Het Andalusische Paard); een demonstratie dressuur van de hogerijschool. Het paard met de naam “Bombón” laat de belangrijkste passen zien van de Spaanse dressuur, van de eigen Spaanse pas tot aan de korte en lange galop. Ook figuren, zoals het saluut, de buiging en zelfs een klein dansje, geeft Bombón ten beste. Dit alles gebeurt op twee composities klassieke muziek van Manuel de Falla en enkele moderne muziekstukken. De show duurt in totaal zo’n 15 minuten.

ROMEINSE TIJD EN ADELAARS IN TERRAMITICA

Het  themapark “Terra Mítica” is het nieuwe seizoen begonnen met een drietal nieuwe attracties. Het betreft hier drie voorstellingen die plaatsvinden in het “Circus Máximus".
De voorstelling “Los Idus de Marzo” (de iden van maart) is het verhaal van het offer van een magiër in Rome tijdens de heerschappij van Keizer Nero. Verder ziet u paardenrennen en hoe de Romeinse soldaten in het verleden militair geïnstrueerd werden. Ook treden er acrobatische danseressen op en bedekken twee grote monsters de toeschouwers onder een deken van vuur- en rookeffecten. De voorstelling, waaraan meer dan 30 artiesten en 20 assistenten mee doen, is twee maal per dag te zien.
Het tweede nieuwtje is “La Caza del Aguila”
(de jacht van de adelaar). Hier kunnen de toeschouwers met behulp van internationaal erkende valkeniers observeren hoe adelaars, valken, havikken en uilen zich door de lucht bewegen en hun buit zoeken.
Tenslotte is er de muzikale voorstelling “El Talismán de Antígona”.
Met deze musical wil men leerlingen van het lager en middelbaar onderwijs een introductie geven in de wereld van het klassieke Griekse theater.
De openingstijden van Terra Mítica in 2002 zijn als volgt:

  • 14 maart - 30 juni: van 10.00 tot 20.00 uur
  • 1 juli - 2 augustus: van 10.00 tot 21.00 uur
  • 3 augustus - 15 september: van 10.00 tot 24.00 uur
  • 16 september - 3 november: van 10.00 tot 20.00 uur

De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen € 30 per dag en voor kinderen van 5 tot 12 jaar en voor 55-plussers € 22. Er zijn ook speciale kaarten voor 2 aaneengesloten dagen, 3 dagen (hoeven niet aaneengesloten te zijn) of in de periode 3 augustus t/m 15 september voor alléén de avond van 19.00 tot 24.00 uur.

TERRA MITICA: ENTREE + DINER
Nog tot 7 september a.s. biedt het themapark Terra Mítica in Benidorm de mogelijkheid om voor 20,00 euro een toegangskaartje te kopen met inclusief een diner. Gedurende deze periode is het park geopend tot 24.00 uur.
Het kaartje “entree + diner” is geldig vanaf 21.00 uur en geeft gratis toegang tot alle attracties en shows in het park, alsmede een diner in het restaurant L’Almadrava in het Iberia-gebied.
Met dit aanbod komt Terra Mítica tegemoet aan het verzoek van vele bezoekers om het park ook ’s avonds te kunnen bezoeken voor een redelijke prijs.
Een toegangskaartje voor de avond (19.00 tot 24.00 uur) zonder diner kost 18,00 euro per persoon.

THEMAPARK “TERRA NATURA” IN BENIDORM

Terra Natura is de naam van een nieuw themapark in Benidorm, waar de natuur en beschavingen van Azië, Europa en Amerika zo getrouw mogelijk nagebootst worden. Het is een initiatief van de “Fundación Terra Natura”, opgericht om de activiteiten en projecten ter bescherming en behoud van de natuur niet alleen te promoten maar ook een daadwerkelijke bijdrage hieraan te leveren.
Het park is verdeeld over vijf thema´s, t.w.: Azië, Amerika, Mare Nostrum, Europa en Pangea. Gedurende uw bezoek aan het park maakt u als het ware een reis door deze verschillende gebieden. Met gebouwen geheel in stijl van het gebied, maar ook met de flora en fauna die daar groeit en leeft. Over het gehele park verspreid kunt u zo’n 1.500 dieren zien van 200 verschillende soorten; 50 ervan behoren zelfs tot de bedreigde diersoorten. En ook bomen, planten en struiken zijn er in overvloed: 2.500 stuks van meer dan 160 verschillende soorten. Verder kunt u in ieder gebied c.q. thema proeven van de lokale gerechten en lekkernijen (niet gratis) en ook typisch handwerk en souveniers van het betreffende gebied kopen.

Er is ook een spannend en verfrissend waterpark

met een golfslagbad, hydrotherapie, glijbanen, zwem- en ontspanningsgedeelte, duiken met haaien en een speciaal kindergedeelte. U vindt dit waterpark in het Mare Nostrum-gedeelte.
Vanaf 21 maart 2005 is het mogelijk om Terra Natura te bezoeken. Het aantal bezoekers zal echter nog beperkt zijn, omdat de dieren nog aan het wennen zijn in hun nieuwe omgeving. U kunt een reserving maken door het telefoonnummer (00 34) 902 500 414 te bellen.
Het park is iedere dag geopend vanaf 10.00 uur en sluit, afhankelijk van de periode in het jaar om 17.00, 18.00, 19.00 of 20.00 uur.
De toegangsprijzen zijn:  Kinderen (4 - 12 jaar) € 15,00  Volwassenen (13 - 59 jaar) € 20,00  60-plussers € 15,00  Toeslag waterpark € 5,00
Voor meer informatie over het themapark Terra Natura, openingstijden, prijzen, enz.: www.terranatura.com

Costablanca.org Informatie over de Costa Blanca. E-mail: turismo@costablanca.org
Comunidad-valenciana Comunidad Valenciana

Benidorm's beaches

and range of leisure amenities explain why has it has become Costa Blanca's main tourist area. Benidorm has some of the best beaches in the world. The fine sand, cleaned daily, the quality of the services and the transparency of the water are the main reasons given by Benidorm's many visitors. The Playa de Levante, where most bathers gather, is located 2 kilometres from the old town centre, the Sierra Gelada and the Ricón de Loix. In the middle of the summer the colourful concentration of human bodies is quite impressive. The Playa de Poniente is located on the edges of the old town centre, near the Finestrat cove.

The Playa de Poniente

resembles the Playa de Levante, though it is more peaceful. There is a small cove between the Playa de Poniente and the old town centre, known as the Playa del Mal Pas, which can be reached from the port or from stairs that descend from the castle.
The historical centre is located around the Canfali vantage point, which is the most emblematic image of Benidorm with a white stone balcony and a vantage point. The neoclassical church dedicated to St James the Apostle is also located in this area. The Levante beach can be reached from the Plaza del Castillo either by walking down through the narrow white streets, or through the town's commercial district. Benidorm's impressive commercial centre is located around the Plaza Triangular, the calle Martínez Alejos, Gambo, Dr. Perez Llorca and the wide avenida del Mediterráneo.

There is an interesting walk

that starts from the Ayuntamiento and then runs parallel to the Playa de Levante along Avenida de Alcoy and Avenida Madrid. This area is one of Benidorm's most animated night spots.

The Aiguera Park,
designed by Ricardo Bofill, is Benidorm's largest park and divides the town in two. Benidorm's attraction lies in the variety of its leisure amenities, with a wide range of activities for foreign and national tourists, children, teenagers and pensioners.

All tastes and activities are catered for:

gastronomy, music, culture, excursions through the region and cinema. Walks can be taken in the Parque de Elche, excursions taken to the Sierra Gelada, you can go swimming on the best beaches of the Costa Blanca, go to the cinema, visit the Aquatic Park, eat and drink in restaurants for all budgets, and practise sports such as sailing and diving and also enjoy the nightlife.

** Uw accommodatie
kunt U goed boeken via Booking.Benidorm.  Er zijn 126 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!