OOSTBEIEREN, fascinerende steden, glasroute en de glasstad Zwiesel.
Naar overzicht deelstaat Beieren.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie!

    

Fascinerende steden in een fraaie omgeving en onbegrensde mogelijkheden voor ontspanning en actief genieten - regio Oost-Beieren biedt dat allemaal.
Beieren staat wereldwijd voor Duitse traditie en oude gebruiken, ongerepte natuur en een berglandschap om verliefd om te worden.
Ook is Beieren beroemd om haar keuken en legendarische gezelligheid. Op de grens met Oostenrijk en Tsjechië ligt Oost-Beieren, een streek die zich bij uitstek leent voor foto's om bij weg te dromen. Bayerischer Wald, Oberpfälzer Wald - in grote delen van Oost-Beieren liggen uitgestrekte bossen, bergen, heldere meren, rivieren en weiden.

Vakantiegebied
 
Niet
voor niets behoort Oost-Beieren tot de meest favoriete vakantiegebieden voor het hele jaar van Duitsland: Rodelen, skiën en snowboarden, sneeuwwandelingen maken, langlaufen en schaatsen, curling - wintersportliefhebbers kunnen zich in Oost-Beieren optimaal amuseren. Met goede wegen, geprepareerde pistes en loipen biedt bijvoorbeeld het stadje Cham, niet ver van de 1456 meter hoge Arber, een perfect scenario voor alle soorten wintersport.
Absolute rust vind je bij deze unieke vakantie aanbieding:
 
Enkele kloosters openen hun poorten voor bezoekers, nieuwe ervaringen kunnen worden opgedaan in kloosterlijke stilte -, in de waarste zin van het woord wellness voor lichaam,
geest en ziel. Klooster Kostenz en de Benedictijnse Abdij in Niederaltaich zijn maar twee voorbeelden van een bijzondere vakantie om helemaal te ontspannen.

Cultuur
 
Ook de cultuur komt in Oost-Beieren niets tekort: De zomerfestivals in de historische steden
Landshut, Regensburg, Straubinq en Passau en de legendarische Beierse keuken zijn goede redenen om dit vakantiegebied te bezoeken. Al dit oog- en tongstrelends gaat natuurlijk vergezeld van een goede verzorging van het lichaam: Wellness met water, fitness met golf - het is allemaal mogelijk.

Glaskust en glasroute
 
Wie in Oost
beieren bijvoorbeeld van Neustadt naar Passau onderweg is, kan niet ontkomen aan de fascinatie van glas - een van de meest traditionele en oudste ambachten van het Beierse Woud is namelijk het glasblazen. Al zo'n 700 jaar geleden ontstonden hier de eerste glasblazerijen. Het Beierse Woud was hiervoor een optimale locatie: er was voldoende hout aanwezig voor de ovens, die tot 1.2000º Celsius werden opgestookt en er werd kwarts gedolven, de belangrijkste grondstof voor het glasblazen.

Tegenwoordig staat het Beierse Woud bekend als een van de belangrijkste glascentra van Europa.
 
Het zijn hoofdzakelijk drinkglazen die hier machinaal en gedeeltelijk in een geautomatiseerde productie in grote getale en van hoge kwaliteit van de band rollen. Het oude handwerk van de glasblazer is echter door geen enkele machine te evenaren - daarom houden veel glasblazerijen van naam in het Beierse Woud nog vast aan het met de mond geblazen product. In veel glasblazerijen en ateliers kan de bezoeker dit interessante schouwspel van dichtbij bekijken.
 
Onderweg via de Glasroute
, Oberpfälzer Woud - Beierse Woud
 
De Glasroute is 250 kilometer lang en loopt van "de stad van het Bleikristal", Neustadt a.d. Waldnaab dwars door Oostbeieren tot aan Passau, stad van de 3 rivieren. Het hele jaar door worden er rondom de Glasroute in Oostbeieren allerlei evenementen georganiseerd. Of dat nu kunstexposities of cursussen in het Bild-Werk Frauenau zijn of glasblazersfeesten, de Glasdagen van Zwiesel, concerten met glazen instrumenten of wandeltochten met als thema "glas" onder deskundige leiding, of internationale glassymposia of veilingen - informatief, veelzijdiger en spannender dan in het Beierse Woud zul
je nergens anders "glas" zo intensief beleven ...Kom en ontdek de Gl
a
sroute
 
op het ruim 250 km l
ange traject door het idyllische en bosrijke landschap van het Oberpfälzer Woud en het Beierse Woud, van Neustadt on der Waldnaab tot Passau. Neem een duik in deze regio, die gekenmerkt is door het glas, bekijk hoe sierlijke drinkglazen en geslepen vozen worden geproduceerd en bewonder de artistieke vervaardiging van kostbare unicaten van glas. In de talrijke glasblazerijen en musea staan je onvergetelijke indrukken te wachten. Verrijk je vakantie met het schitterende thema "glas" Je zult enthousiast zijn over de bezienswaardigheden en de aanbiedingen en evenementen, die hiermee samenhangen. Maar ook op culinair gebied zal het je langs de Glasroute aan niets ontbreken. Aantrekkelijke restaurants met uitgelezen gerechten en exclusieve verwenhotels verheugen zich erop, je als gast te mogen begroeten. De Glasroute heeft voor elk wat wils te bieden.

Zwiesel -
 Sneeuwwinter en glaskunst
 
Middenin het - als sneeuw­zeker bekend staande - Beierse Woud, vlakbij de Tsjechische grens ligt de glasstad Zwiesel, omgeven door ruim een dozijn "duizenden". De bekendste berg in het Beierse Woud is met zijn 1456 meter hoogte tevens ook de hoogste: de Grosse Arber. Een berg en tegelijkertijd het bekendste skicentrum van de regio met acht afdalingstrajecten van diverse moeilijkheidsgradaties. Maar deze regio is niet alleen voor sportieve actievelingen interessant, er is hier ook veel cultuur en historie te beleven: als je over het levendige stadsplein van deze bosrijke stad flaneert, zal je al snel duidelijk worden, dat glas hier nog altijd een heel belangrijke rol speelt en dat is al zo sinds 1421.

Bosmuseum
 
Ligt direct achter het raadhuis. Hier wordt deze "glazen" historie bijzonder aanschouwelijk in beeld gebracht in de vorm van een miniatuurdorp van een glasblazersnederzetting rond 1850. Zelf de kunst van het glasblazen beleven kan natuurlijk ook, tijdens een bezoek aan een van de vele glasblazerijen en ateliers, De jongste toeristische route is de Glasroute, die van Passau naar de Oberpfalz loopt en natuurlijk maakt de glasstad Zwiesel ook deel uit van dit interessante traject.

Glasstad Zwiesel
, In het hart van het Beierse Woud aan de Glasroute
 
* Ongerepte wildernis in de bossen van het Nationale Park
* Glasblazerijen en galeries
* Wandelroutes
* Langlauf en sneeuwschoenroutes
* Beiers-Boheemse concerten en festiviteiten
* Hartelijke gastvrouwen en heren & Beierse keuken
* Er zijn altijd hoogtepunten! Informeer erna

Touristinfo Zwiesel
5tadtplatz 27 . D-94227 Zwiesei . Tel. ++49/9922/840523 . Fax.840527
touristinfo@zwiesel.de . www.zwiesel-tourismus.de

Een heel bijzondere natuurb
elevenis
 
"De Beierse Drie" - de steden­driehoek Freyung, Grafenau en Waldkirchen
- staat er met zijn unieke natuur, bezienswaardigheden en een afwisselend vakantieprogramma garant voor, dat een vakantie hier een wel heel bijzondere belevenis is. Wandelingen door de wildromantische Buchberger Leite, via de Meditatieroute naar de bedevaartkapel Brudersbrunn of door de Saussbachklamm ­natuurliefhebbers hebben deze regio rondom de drie stadjes in het Beierse Woud bij het Nationale Park Beierse Woud allang ontdekt als een juweeltje. En zij zijn dan ook enthousiast over de vele mogelijkheden voor vrije tijdsbesteding: interessante thematische wandelroutes met adembenemende panorama's over een idyllisch, en tevens ruig landschap, culturele bezienswaardigheden zoals het

Jacht- en Visserijmuseum Slot Wolfstein, het Emerenz-Meier-Haus en het wereldwijd eerste Snuiftabakmuseum.
 
Maar ook bijzondere evenementen, waarbij oude gebruiken en tradities hoog in het vaandel staan, historische festiviteiten en familiedagen, muzikale events, sport en cultuurweken zijn slechts enkele voorbeelden uit het bijna eindeloos lijkende palet van mogelijkheden.

Meerinform
atie:
 
Tourismusverb
and Ostbayern  Luitpoldstrasse 10, 93047 Regensburg TeL: 0049(0)941/585 39-0  - Fax 0049(0)941/5853939

** Uw accommodatie vinden in Beierse Woud kan uitstekend via Hotels/Booking/Appart./Bayerischerwald .
** Voor Zwiesel kan dat goed via Hotels/Pensions/Zwiesel Pension Heidi Zwiesel  en Hotel Bavaria zijn ook intrek.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets