CÔTE - d'AZUR, tot aan Saint-Tropez wordt het aangezicht van de kustlijn overheerst door het Massif des Maures, een bergachtig gebied dat geleidelijk aan meer en meer ontbost raakt door catastrofale branden tijdens het zomerseizoen. De reputatie van Saint-Tropez is aan de jet set te danken. De rust en daarmee de bekoring keert pas weer in de wintermaanden terug. Naar regio kaart Frankrijk. Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

    

** Uw accommodatie in de regio Côte-d'Azur kunt U goed boeken via Booking.Region.Riviera.  Er zijn 477

  hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in populaire steden in regio Côte-d'Azur: Nice  -  Cannes  -  Monte Carlo  -  Saint-Raphaël
Hotels op / nabij luchthaven:
LA MOLE (LTT)  -   MANDELIEU (CEQ)(Voor meer luchthavens, 4 en steden, 12 zie "Booking.Region.Riviera ")

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets    

Kaartje van Côte d'Azur of RivieraCôte d'Azur of Riviera  
Tot aan Saint-Tropez wordt het aangezicht van de kustlijn overheerst door het Massif des Maures, een bergachtig gebied dat geleidelijk aan meer en meer ontbost raakt door catastrofale branden tijdens het zomerseizoen. De reputatie van Saint-Tropez is aan de jet set te danken. De rust en daarmee de bekoring keert pas weer in de wintermaanden terug. 

De eigenlijke Côte d'Azur  

begint pas echt hier en loopt dan door tot vlak voor Monaco. In dit op massatoerisme gerichte deel van de Provence komen mooi en lelijk, goed en slecht, naast elkaar voor; pijnboombossen naast nieuwbouw van beton, ongerepte kreken naast overbevolkte stranden.

Cannes,  

in de luxehotels ervan ontmoet alles en iedereen uit de filmwereld elkaar tijdens het festival in juni. De oude wijk heeft het geheel eigen karakter in de zeer verstedelijkte omgeving weten te behouden. In het achterland wemelt het tot aan Nice van de kokette dorpjes, waaronder het bijzonder schilderachtige Mougins en Saint-Paul-de-Vence, een trefpunt voor kunstenaars.

Grasse
 

is traditioneel de hoofdstad van de parfumindustrie. De badplaatsen langs de kust zijn ware menselijke mierenhopen. Golfe-Juan, Juan­les-Pins en Antibes staan volgebouwd met villa's en landhuizen.
Nice
straalt een bekoring uit die sterk aan het begin van deze eeuw doet denken. De fameuze Promenade des Anglais dateert uit de 19de eeuw, toen de stad in zwang kwam dankzij de Engelse aristocratie.

St-Jean-Cap-Ferrat  
is het laatste Franse toeristen oord voor het prinsdom Monaco. De weelderige villa's achter de dennenbomen liggen alleen binnen het bereik van de allerrijksten. De kaap ligt aan de voet van een massief met een aantal pittoreske stadjes, zoals Èze en Roquebrune.
Menton, voorbij het prinsdom, is de laatste badplaats voor de Italiaanse grens. De sfeer is er nog authentiek Provençaals; een kleurrijk haventje, overwelfde passages en oude huisjes.

** Uw accommodatie in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 20.000 accommodaties online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!
** Via Hotels/Appartementen/Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in
190 landen.