VALLÉE DU LOIR . De  Loir een rivier, in het Bekken van Parijs, is 311 km lang, ontspringt ten westen van Chartres in de heuvels van Perche en mondt benoorden Angers uit in de Sarthe. De rivier loopt ten noorden van de rivier de Loire. Zij vormt  De vallei van de Loir, met z'n mooie kastelen en pittoreske dorpjes.
Naar overzicht regio Pays-de-la-Loire
 Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!
    

Beleef de Vallée du Loir 
De Vallée du Loir laat u vast niet onberoerd. Toevallige ontmoetingen en verrassende ontdekkingen doen uw zintuigen er ontwaken. Zoals de stroming het water van de Loir-rivier voortdurend in beweging houdt, houdt deze streek u steeds op een aangename manier bezig. Volg uw gevoel en geniet er met volle teugen van.
Zien...
Imposante en elegante kastelen staan fier langs de Loir of liggen mooi verscholen. Markant zijn de troglodietenwoningen en de muurschilderingen in levendige kleuren in de Romaanse kerken. Het zijn alle boeiende getuigen van een voorbije periode.

Horen...
 

De warme woorden van de inwoners die u hartelijk begroeten. Zij zijn goedlachs en graag bereidt u ook liefhebber van de streek te maken. De muziek van de festivals en van de traditionele feesten, het knappen van het tuur die de keramiek bakt of het glas van de glasblazer vloeibaar maakt. Laat u langzaam maar zeker overweldigen door de dichtersverzen waarin romantische plekken worden bezongen.
Ruiken...
Het parfum van bloemen, die zijn geplant door gepassioneerde tuinden zonder weerga, bij kastelen of in een mooie tuin. De subtiele geur van varenplanten, planten en dikke bomen die majestueus in de bossen van Bercé en Chambiers staan. En dan de sappige appeltjes om zó in te bijten.
Aanraken...
De zachte tufsteen van de heuvels en de klei in de valleien van de Anjou. Beide symboliseren de rijkdom en de contrasten van een bijzondere vallei. Proeven...
De smakelijke wijnen, de fruitige wijnen van Vendôme en de witte Jasnières. De streekgerechten die op verfijnde manier zijn bereid door topkoks. Onderga ook op sportieve manier de Vallée du Loir. U kunt er kanoën. Ga lekker wandelen, fietsen of paardrijden. De meren lenen zich om te zwemmen en te zeilen. Altijd leuk is een bezoek aan de dierentuin in La Flèche of het attractiepark Holly Park.


WAT U NIET MAG MISSEN       

Kasteel van Le Lude

Tussen de streken Anjou en Touraine en de rivieren de Loire en de Maine ligt het kasteel van Le Lude. Dit meesterwerk uit de Renaissance is met de eeuwen mooier geworden. De zalen en kamers zijn in stijl ingericht. Tijdens de muzikale en gastronomische themadagen is het familiedomein in de volle glorie te zien. In het weekend des jardiniers kunnen tuinliefhebbers genieten van de geuren en de kleuren, die extra glans geven aan dit nog steeds bewoonde kasteel.
Dierentuin van La Fléche
Deze dierentuin biedt meer dan een klassieke 'zoo', omdat bezoekers worden betrokken bij de dieren. Bijvoorbeeld dat u aanwezig kunt zijn bij het voederen. Op het 14 hectare grote terrein leven 150 diersoorten. De grizzlyberen hebben er een bijzonder en een op hen afgestemd onderkomen waar jaarlijks 300.000 bezoekers langslopen. In de wereldtuin is altijd wat te zien. Majesteitelijk vliegende roofvogels, brutale papegaaien en vermakelijke zeehonden treden op in shows.

Abdij la Trinil in Vendóme
 

De tijd heeft geen vat gekregen op de monumentale abdij La Trinité van zo'n duizend jaar oud. De machtige toren en de laatgotische voorgevel zijn een voorbode van wat voor moois u binnen zult aantreffen. Daar is vijf eeuwen religieuze kunst te bewonderen. In de centrale koorkapel is het 12de eeuwse glasraam te zien van de Heilige Maagd met het Kind. U staat dan enkele meters verwijderd van de kloostertuin waar u tijdens uw wandeling de geurige planten kunt ruiken. Bewonder ook het Romaanse fresco en de voorwerpen in het museum.
Internationaal Mondiaal Festival van Dans en Muziek en het Musée
Musikenféte in Montoire Na 30 jaar geniet het dansfestival van Montoire grote bekendheid. Half augustus verzorgen zangers en dansers uit 5 continenten optredens en voorstellingen die door zo'n 20.000 bezoekers worden bijgewoond. Montoire's passie voor muziek is het hele jaar te bekijken in het Museum Musikenfète waar zo'n 500 instrumenten zijn verzameld. Voor kinderen is dit interactieve muziekmuseum helemaal geweldig.

Regionaal Vliegtuigmuseum in Mareé
 

Op een steenworp afstand van het vliegveld van Angers-Marcé ligt een modern, ruim opgezet gebouw waarin de lokale vliegtuiggeschiedenis is te zien. Vrijwilligers delen graag hun passie voor vliegtuigen met u. Zij restaureren de vliegmachines en dat kunt u van dichtbij bekijken. Er zijn diverse historische vliegtuigen en zweefvliegtuigen te bewonderen. Zeer speciaal zijn de exemplaren die de twee wereldoorlogen hebben overleefd.
Ambachtscentrum in Poncé-sur-loir
Vele creatieve ambachtsmensen hebben onderdak gevonden in Moulins de Paillard. De imposante 18de eeuwse gebouwen herbergen nu ateliers van bijzondere ambachten als een glasblazer, een keramist, een pottenbakker, een hoedenmaker en een houtbewerker. Ook een emailmaker en een porseleinmaker zijn er te vinden. Laat u verrassen door de eigentijdse voorwerpen die er worden gecreëerd en bezoek de diverse werkplaatsen.

KASTELEN EN TUINEN  
De onneembare vestingen voor een zorgeloos bestaan

Wie de Loir vanaf Vendóme tot aan de het Anjou-gebied volgt, komt langs tientallen kastelen. In dit benijdenswaardig mooie landschap liggen deze historische gebouwen als stille getuigen van het leven in de afgelopen duizend jaar. Zij vertellen over de mensen die er woonden, over hun strijd, hun passie en hun liefde.
Op de heuveltoppen liggen resten van kastelen
bij Fréteval, Lavardin, Montoire en Vendóme. Zij tonen dat ze in de eerste plaats bestemd waren ter bescherming van de landsheren ten tijde van de middeleeuwse oorlogen. Na de Renaissance werden de kastelen juist als luxueus buitenverblijf gebruikt.

Het landhuis La Possonnière,
 

het geboortehuis van dichter Ronsard, en in Poncé zijn de trappen en de duiventoren (pigeonnier) van Italiaans ontwerp. In Grand-Lucé, Chambiers en de naburige gebouwen is de Eeuw van de Verlichting te herkennen. Le Lude en Durtal zijn de toonbeelden van hoe kastelen gedurende de eeuwen op harmonieuze wijze zijn uitgebreid.
Waar de Roos van Ronsard ontluikt ...
Tuinen zijn er in diverse stijlen, in verschillende afmetingen en uit diverse tijdperken te vinden in de Vallée du Loir. Een bloeiende bloemenpracht bij een lommerrijk kasteel of juist aan de rand van een bos of temidden van de vruchtbare grond op het platteland; tuinen hebben diverse plekken. In elk geval zal elke tuinliefhebber graag een kijkje nemen in een van de tuinen van onze Vallée du Loir.

Mis dan niet de brede lanen aangelegd á la Française,
 

de oranjerie en de moestuinen van vroeger wanneer u in Le Lude en Chambiers bent. Let op de bijzondere collectie coniferen in Pruillé-L’Eguilé en sla het romantische labyrint en de rustgevende Italiaanse patio niet over als u Poncé bezoekt. Sta even stil bij de eeuwenoude bomen in hartje Vendóme en bewonder de landelijke tuin in Roc-en-Tuf. Wie graag in één keer een goed overzicht heeft van de rijke gevarieerdheid aan planten, kan terecht in de kasteeltuin van Grand-Lucé.

MUURSCHILDERINGEN in KERKEN en TROGLODIETEN   
Als teken des tijds

Het zijn stuk voor stuk meesterwerken van de middeleeuwse bouwstijl. Deze vele kleine kerken waren zo'n negen eeuwen geleden een halteplaats voor pelgrims die op weg waren naar Saint-Martin- de-Tours. Niet alleen de architectuur is bijzonder. Een aantal kerken heeft binnen prachtige muurschilderingen die ook vandaag de dag zijn te bewonderen.
In Montoire zijn ze te bezichtigen
in de kapel van Saint-Gilles, en in Lavardin, bevinden ze zich in het koor. De fresco's in Saint-Jacques- des-Cruérets zijn wondermooi gerestaureerd. In Areines zijn de schilderingen stille getuigen van vroeger. De fresco's in Pringé lijken wel echt. U zult verbaasd zijn dat u in de Vallée du Loir zulke muurschilderingen aantreft, vervolgens zult u met bewondering de bijbelse taferelen bekijken. Diverse malen is Jezus afgebeeld in zulke stralende kleuren dat het lijkt of de schilderingen gisteren zijn aangebracht.

Staan als een huis
 

In het binnenste van de heuvels maakten onze voorouders lange tijd geleden op een bijzondere manier een woning: ze hakten hem uit in de rotsen van tufsteen. Deze huizen en kelders beschermden de inwoners beter tegen oorlogen én strenge winters dan welke stadsmuur dan ook. Het meest bijzondere voorbeeld is te vinden in Troo.
De behuizingen zijn uitgehakt op wel negen niveaus.
Het lijkt een voorloper van onze appartementencomplexen. De troglodietenwoningen zijn met hun tweede jeugd bezig. Liefhebbers hebben woningen weer in ere hersteld en deze voorzien van moderne comfort. In dit dorp, dat de vallei overziet, is een bezoek aan de kelder Yuccas en de tentoonstelling een must om het leven van onze voorouders te begrijpen. Iets stroomopwaarts in Villiers-sur-le-Loir mag u een wandeling op de heuvelhelling van Saint-André niet overslaan. De mediterrane flora groeit en bloeit weelderig op de plek waar vroeger een steengroeve was en waar nu een doolhof aan gangen is. Een wonderlijke wereld.


Office de Tourisme:
 

3, boulevard René Levasseur  -  Passage du Commerce  -  72000   LE MANS  -  Tel: 33 (0) 2 43 39 95 08   -  Fax: 33 (0) 2 43 39 95 09  -  Internet: http://www.vallee-du-loir.com   -  E-mail: info@vallee.du.loir.com

Informatie
*
Vraag zeker aan Vakantiegids Vallée du Loir, 47 pag. NL.
* De gids Petit Futé bevat veel gegevens zie internet: www.petitfute.com
* Het e-mail adres voor Accommodatie, zoals campings, en restaurantgids is: advl@vallee-du-loir.com

Montoire-sur-le-Loir en omgeving   
Ligt in het departement Loir-et-Cher. De steile heuvels beschermen het water van de Loir. Iedereen die hier komt, voelt zich direct op zijn gemak. Ronsard is de eeuwige ambassadeur van deze contreien en artiesten en muzikanten zorgen ervoor dat in augustus het jaarlijkse festival losbarst. Het is er dan swingen en genieten geblazen.
Een grote collectie traditionele instrumenten zijn te vinden in
het doe-museum Musikenfête. Daar gaat zowel jong als oud met plezier naartoe. Een toneelgezelschap, waar de dochter van Charlie Chaplin aan is verbonden, heeft in een silo een bijzondere oefenruimte. De inspirerende omgeving werpt zijn vruchten af, zoals blijkt uit de boeiende voorstellingen.

In deze tufstenen heuvels is de Geschiedenis altijd daar.
 

Romaanse kerken met muurschilderingen waren een baken voor de eerste pelgrims. De stoere resten van de kastelen van Montoire en het mooie plaatsje Lavardin stammen uit de roerige middeleeuwen toen er veel onlusten waren. Trôo is dé troglodietenplaats. Tijdens de Tweede Wereldoorlog schuilden kinderen hier. Een stukje verderop hadden Pétain en Hitler nabij het station van Montoire een onderhoud over samenwerking.
Om de omgeving te zien is er een prima vervoermiddel:
de Train Touristique van de Vallée du Loir. De trein vertrekt vanuit Thoré-1a-Rochette. Het station van dit wijnplaatsje is tevens een proeverij van lokale producten. Verlaat deze omgeving niet voordat u een bezoek hebt gebracht aan de tuin in Roc-en-Tuf nabij Croixval. Een wandeling langs de mooie collectie bomen en planten is een echte aanrader.Dichter Ronsard       
De omgeving van dichter Ronsard Vier eeuwen na zijn dood is dichter Ronsard nog steeds in de streek te vinden. Hij hield van deze omgeving en bezong deze in zijn gedichten. Het is er dan ook poëtisch mooi! Neem bijvoorbeeld het centrum van Vendóme en het statige huis van Bonaventure die hij heeft vereeuwigd in zijn epistels. Vervolg uw tocht langs de kapel Saint Gilles in Montoire en het vredige Croixval waar de dichter zijn laatste jaren doorbracht.
Saint Guingalois, waar het orgel bijzonder is,
en Cháteau-du-Loir zijn de plaatsen waar Ronsard ooit kloosteroverste was. De weelderige fonteinen in Croixval en in Roc-en-Tuf zijn mooi om te zien. In Couture liggen in de kapel de grafbeelden van de ouders van Ronsard. Het Isle Verte gaf de kunstenaar inspiratie en hij was er dan ook geregeld te vinden. In Couture staat zijn geboortehuis, het Manoir de la Possonnière. Het gotische bouwwerk niet Renaissance-elementen wordt gerestaureerd maar het is al wel in gebruik voor bezoek, eventueel met een rondleiding. Ook worden er bijeenkomsten, plantenbraderieën en andere manifestaties georganiseerd. Hier klopt het hart van de dichter meer dan elders.

Office du Tourisme
 

16, place Clemenceau , tél. 02.54.85.23.30, télécopie : 02.54.85.23.87  -    Du 01/04 au 30/09 : lundi au samedi de 10h à 12h et de 15h à 19h, dimanche et J.F. 11h à 13h. Du 01/10 au 31/03 : mardi au samedi de 10h à 12h et de 15h à 17h  -  Ville fleurie 1 fleur.
Email : montoire@tourisme.cc


La Chartre en omgeving        
Ligt in het departement Sarthe. In Poncé zijn zo'n dertig creatieve mensen te vinden die òf in de leer zijn òf al bekendheid genieten als artiest dan wel ambachtman. In de Moulins de Paillard zijn de ateliers te vinden van de diverse beroepen die hier op traditionele wijze worden uitgevoerd. Zo zijn er pottenbakkers, keramisten, glasblazers, ijzerbewerkers en houtbewerkers gevestigd. Ook in La Chartre wonen vele artiesten die samen met de winkeliers en andere inwoners bruisen van de ideeën. Het is een plaats waar de gezamenlijke energie zorgt voor een constante stroom aan creativiteit.
Met de wijnbouwers samen worden er rondom de wijnen beurzen
en festivals gehouden. De zondagen Dimanches du Loir zijn een aanrader. Het restaurant Boucherie Parisienne heeft gezorgd voor een nieuwe lokale specialiteit: gevulde kip die is gegaard in Jasnières-wijn en die is verpakt in een jasje van bladerdeeg.

Dit gerecht Prisonnière is het proeven absoluut waard.
 

De lokale wijn is verwerkt in dit smakelijke gerecht. De aarde voedt de wijnstokken die de heerlijke Jasnières en de fruitige Coteaux du Loir voortbrengen. Van Ruillé tot Lhomme en Chahaignes zijn tientallen wijnkelders te bezoeken. Niet alleen moet u ze binnenstappen om de wijnen te proeven, maar ook vooral omdat deze kelders veelal zijn uitgehakt in de zachte tufstenen heuvels. De bijzondere ambiance doet de wijn nog beter smaken.
Bewonder op het Domaine de Bénéhard
de antieke en immense wijnpers. U kunt ook nog naar een ander monument in deze regio: het kasteel van Poncé. De Renaissance-trap met bewerkte panelen is beroemd. Grapvol is het labyrint van heggetjes. Daarnaast is er een grote duiventil en een museum over het lokale leven. Tot slot kunt u bijkomen aan het meer van Marçon, waar u heerlijk kunt watersporten en kunt zwemmen. 
Office du Tourisme
Parking Central, 72340 LA CHARTRE-SUR-LE-LOIR , tél. 02.43.44.40.04, télécopie : 02.43.44.40.04,  -  Email : ot.la-chartre-sur-le-loir@wanadoo.fr.

Château-du-Loir en omgeving       
Ligt in het departement Sarthe. In  het Bos van Bercé staan machtige eikenbomen zoals ze nergens anders in Europa zijn te vinden. De massieve, hoge bomen zijn imposant in elk seizoen. In het bos zijn vele wandel- en fietsroutes uitgezet, die duidelijk staan aangegeven. Aan de rand van het bos ligt het dorp Jupilles waar de werkzaamheden nauw verband houden met hout uit het bos. In het Bosmuseum kunt u zien welke ambachten hier werden uitgevoerd, zoals die van klompenmaker.
Ook is er een appelteler in deze omgeving te vinden
die meer dan 400 appelbomen bezit. In deze contreien gedijen de bomen goed. Datzelfde geldt voor de wijnstokken die langzaam aan tussen Vouvray en Nogent in het landschap verschijnen. Vanuit Montabon kunt u op de Loir een kajak- of kanotocht maken. Zijarmen van de Loir, zoals de Yre en de Profondevaux, zijn perfecte rivieren om op forel te vissen.

Terwijl de vallei van de kleine stroom Dinan
 

is bezaaid met imposante kastelen zoals Motte- Thibergeau, een waterram in Thoiré en de kerk Sainte-Cécile die te midden van het Bos van Flée ligt en waar vanuit u een mooi uitzicht hebt op de vallei.
Erfgenaam van een rijke historie
liggen er meer markante gebouwen zoals in Dissay-sous- Courcillon en natuurlijk in Cháteau-du-Loir. Daar kunt u het onderkomen Graslin en het herenhuis van Riablay als ook andere statige huizen, die nabij het centrum en de muziektent liggen, bewonderen een omweg is ook het orgel in de kerk Saint-Guingalois.

Aan de andere kant van het Bos van Bercé
 

overheersen bloemen. In Pruillé l’Eguillé is bij Serge Delmotte zijn fabelachtige collectie sterke bomen te bezichtigen. Een topper is Grand-Lucé waar diverse Franse tuinen en een weelderig park zich uitstrekken. Het 1 8de-eeuwse kasteel weerspiegelt in het spiegelmeer. 
Office du Tourisme
Parc H. Goude. 2, avenue Jean Jaurès - B.P.51, 72500 CHÂTEAU-DU-LOIR , tél. 02.43.44.56.68, télécopie : 02.43.44.56.95, - Email : ot.loir.berce@wanadoo.fr


Durtal / Les Rairies en omgeving        
Durtal, departement  Maine-et-Loire, vormt de grens met de andere streek Anjou. Durtal is de geboortegrond van konijnenstroper Rouget. Er wordt het plaatselijke balspel  boule defort gespeeld. Ook zijn er veel paarden te vinden. Bent u in september in deze vredige, historische plaats, dan moet u naar de rommelmarkt komen. De wijk Saint Léonard is mooi gerenoveerd en gerestaureerd. De ligging langs de Loir en de toren van de wasplaats zijn echt een stadswandeling waard.
Loop dan vooral ook over de 18de eeuwse brug
en over de voetgangersbrug van recentere datum om bij het kasteel uit te komen. Dit prachtige bouwwerk is in vier eeuwen gebouwd en domineert het stadje. De huidige eigenaar is een enthousiast iemand die er alles aan doet om het kasteel in ere te herstellen. Zo zijn de keukens en de kelders, de zalen en de rondgang weer zoals vroeger.

Met name de zaal vol schilderingen is weergaloos mooi.
 

Van Durtal tot Les Rairies kunt u heerlijk rondtoeren. Zo komt u vanzelf terecht bij de tegelmakers. Zij produceren op ouderwetse wijze prachtige tegels die worden gebakken in de ovens van hun voorvaderen. U bent namelijk in een gebied van klei die dank zij o het ijzer mooi rood kleurt. Vervolg uw weg door het prachtige Bos van Chambiers en ga het attractiepark Holly Park binnen voor de vrolijke attracties.
Daarna is het tijd voor het regionale Vliegtuigmuseum
dat op een steenworp afstand van het vliegveld van Marcé ligt. Er is een mooie collectie vliegtuigen uit diverse perioden te zien zoals bijzondere zweefvliegtuigen en exemplaren uit de twee wereldoorlogen. Dan kunt u uw weg vervolgen via Briollay voor een wandeling langs het water. Bekijk de kapel in Matheflon om vervolgens via Villevêque en de dolmen van Soucelles van de laatste plekjes van de Vallée du Loir te genieten. 
Office du Tourisme
E-mail: regiondurtaloise@free.fr

Natuur       
Seizoen na seizoen geeft de natuur kleur aan het boeiende landschap van de Vallée du Loir. De mens past zijn ritme aan aan die van de natuur en van de seizoenen. Sluit u aan en wandel mee met een gids, Suivez Le guide,  voor een bijzonder bezoek.
In de winter is het immense Bos van Bercé dé plek
voor een boswandeling naar de vermaarde eikenboom Chêne Boppe of naar de bron Hermitière. Vaak steekt het woud zich in een winters witjasje. Niets is lekkerder dan de sneeuw onder uw voeten te horen knarsen. De lange avonden lenen zich om in een knus restaurant plaats te nemen met familie en vrienden en streekgerechten te eten. Heerlijke schotels worden bereid met producten zoals champignons, kip en de wijnen Jasnières, de Coteaux de Loir en uit Vendóme.

Het is lente!
 

De natuur laat het op allerlei manieren weten. De bloemen in duizenden tinten fleuren tuinen en bennen langs de wegen op. Een mooie bloemenwandeling vindt u in de botanische tuin van Saint-Jean- de-la-Motte. Ook een tocht door het waterrijke gebied van Briollay  is een aanrader. Een bijzonder uitstapje vormen de Dimanches du Loir. U gaat op bezoek in privé verblijven die anders voor publiek zijn gesloten. Voor vissers is het de tijd om hengels tevoorschijn te halen. Zij kunnen op voorn vissen in de zijtakken van de Loir (lste  categorie) of in een meertje. Vliegvissen en met gewoon aas vissen is 's nachts en overdag mogelijk. Voor deze tak van sport zijn speciale huuraccommodaties. 
In zomer is het op de oevers van de Loir drukker dan anders.
Er zijn volop stekjes voor bijvoorbeeld een picknick of een wandeling. Maak een wandeling langs de haven van Durtal of kies voor een kanotocht, bijvoorbeeld vanuit Vendóme, La Flèehe of Thoré. Het is de tijd voor lange wandelingen. Of trek eropuit met een mountainbike en kies uit de in totaal 280 kilometer aan uitgezette en gemarkeerde routes in het Bos van Bercé. Probeer ook als wandelaar of fietser de nieuwe groene routes uit nabij Le Lude en La Flèche.

Dan volgt de herfst en plukt de mens de vruchten van de natuur.
 

Volgroeide appels bungelen in de bomen in Vaas, champignons komen op in de bossen van Bercé, Fréteval en Chambiers. In Lavemat rijpen de kastanjes en vormen druiven dikke trossen. Henri Boillot vertelt geanimeerd over onder andere de herfst. Deze wijnstreek viert rondom alle herfstfacetten feest, zoals de champignons, de eerste persing van de druiven, de routes bij Thoré, Ruillé en Chahaignes.
De vuurrode kleur van de bladeren past bij de ambachtelijke rode tegels uit Les Rairies. Wanneer hertenbokken burlen en zij in de bossen hun strijd uitvechten, vliegen de trekvogels vanuit Cré naar het wanne zuiden...

U vindt de vermelde wandelroutes in bovenstaande tekst terug in de gids La Vallée du Loir á Pied :
 

*
circuit nr 8 "Circuit du Chéne Boppe" en nr 19 "Les sourees de I'Hermitière", van 11 km, *circuit nr 29 "Circuit botanique" van 4,5 km,
* circuit nr 41 "A la découverte du marais" van 6 km,
* circuit nr 7 "Vignes et coteaux" van 12 km, nr 14 Les coteaux des Jasnières" van 16 km en nr 15 "De vignes en caves" van 15 km.
*  Op de Michelin kaarten nrs 232, 237 en 238 staan schilderachtige routes, de interessantste bezienswaardigheden, de uitzichtpunten, rivieren, bossen enz. aangegeven

** Uw accommodatie
in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 20.000 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets