PAYS-DE-LA-LOIRE, het gebied omvat uiteenlopende streken die slechts gemeen hebben dat ze binnen het stroomgebied van de Loire vallen. Soms lijken ze zelfs meer tot omringende regio's als Bretagne, Normandië of het Île-de-France te behoren. Naar stedenlijst Frankrijk Naar regio kaart Frankrijk.  Maak uw keuze

Regio Pays de la Loire Dep. Loire-Atlantique Dep. Maine-et-Loire
Dep. Mayenne Dep. Sarthe Dep. Vendée
Steden
Angers Blain Chateaubriant
Château de Goulaine Cháteau de la Motte-Glain Clisson
Fontevraud, l'Abbeye La Baule La Flèche
La Meilleraye-de-Bretagne, Abdij de La-Roche-sur-Yon Laval
Le Loroux-Bottereau Le Lude en omgeving Les Sables d'Olonne
Le Mans Mayenne Nantes
Pornic Pornichet Saint Jean de Monts
Saint Nazaire Saumur Solesmes
Diversen
Atlantische Loirestreek:
Onmetelijke Loire, Groene rivieren, De wijnroute, Zoet en hartig, Huur een boot en veel meer.  Bron: brochure "Atlantische Loirestreek", unieke vakantiebestemming. www.AtlantischeLoirestreek.com 
Anjou Vallee du Loir Troglodieten
Een vakantie of omweg waard Kaartjes departementen en westelijke Loiregebied Wijngaarden
Uw accommodatie
in de regio Pays-de-Loire kunt U goed boeken via Region.Pays-de-la-Loire.  Er zijn 337  hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren.
Hotels in populaire steden in regio Pays-de-Loire: Angers  -  Le Mans  -  Nantes  -  Saint-Nazaire
Hotels op / nabij luchthaven:
 Poitiers-Biard (PIS) -  LES AJONCS (EDM)
    

Westelijke Loire regioDE VALLEI VAN DE LOl RE, het goede leven, meer info
De regio 'Pays de Loire' bestaat als bestuurlijke eenheid nog niet zo lang. Het gebied omvat uiteenlopende streken die slechts gemeen hebben dat ze binnen het stroomgebied van de Loire vallen. Soms lijken ze zelfs meer tot omringende regio's als Bretagne, Normandië of het Île-de-France te behoren.
De gemeenschappelijke factor tussen de gevarieerde landschappen
van Anjou, Maine en de Vendée is het feit dat het leven er goed is. Zo is het ook goed toeven aan de stranden van het departement Loire­Atlantique en in de uitgestrekte wouden in het gebied van de Sarthe. In de hele regio wordt wijn in overvloed geproduceerd en is al het goede van de zee en de grond ruimschoots voorhanden.

Nantes
Het bestuur over de regio zetelt in Nantes, hoewel deze stad vanuit historisch oogpunt nauwe banden met Bretagne heeft. Nantes is behalve een grote havenstad ook een stad vol kunstschatten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er helaas veel schade aangericht.
Het kasteel, waar de hertogen van Bretagne woonden,
is een schitterend bouwwerk in deels renaissance-, deels gotische stijl en wordt rondom door vestingwallen omringd. De bouw van de kathedraal, sober en ingetogen van opzet, duurde van de 15de tot aan de 19de eeuw.  Uit de vele statige herenhuizen uit de 18de eeuwen het belangwekkende Musée Oobrée blijkt de vroegere' pracht en praal van de zevende stad van Frankrijk.

Le Mans
ligt in een heuvelachtige streek tussen Normandië en de Loire. De voormalige hoofdstad van Maine staat bekend om zijn kantwerk en de beroemde 24 uur durende autorace. De oude binnenstad rond de Romaansgotische kathedraal bleef compleet met vestingwallen bewaard.

Anjou
Val de Loire gaat over in Anjou, een gebied dat bekendstaat om de levenskunst van de inwoners. Het is misschien wel de meest lieflijke streek in het Loiregebied. Er heerst een constant zacht klimaat. Net als in Val de Loire ziet men er overal huizen van tufsteen met leien daken en natuurlijk ook wijngaarden,. schilderachtige oude stadjes en kastelen, zoals Plessis-Bourré, Montgeoffroy, Serrant en Brissac.

Angers
In de hoofdstad Angers aan de Maine zijn de sporen van het veelbewogen verleden nog altijd zichtbaar. De stad is zonder meer een kort bezoek waard vanwege de talrijke historische gebouwen, de oude armenhuizen, de musea en het kasteel: de vesting is een van de fraaiste voorbeelden van militaire bouwkunst uit de 13de eeuw.
Er is een museum voor wandtapijten
in ondergebracht waar het beroemde mid­deleeuwse wandkleed de Apocalypse tentoongesteld wordt. Rond Angers wisselen landgoederen met kasteeltjes uit de renaissance en oude kerken elkaar vrijwel zonder onderbreking af; de kapittelkerk van Puy­Notre-Dame is een van de meest eenduidige voorbeelden van de regionale bouwkunst uit de 13de eeuw.

Saumur
In het uiterste oosten van Anjou duikt Saumur te midden van de wijngaarden op. De huisjes staan er pal tegen de steile krijtwanden aan, waarin gangen uitgegraven zijn die tegenwoordig als wijnkelders gebruikt worden.
Het is van oudsher een paardenstad,
bekend vanwege de fameuze rijschool van de cavalerie, het 'Cadre Noir'. In het imposante kasteel is een museum voor paardrijkunst ingericht en tevens een museum voor kunstnijverheid. De nabijheid van de Loire en tal van schilderachtige plekjes noden tot een verblijf in Saumur.

** Uw accommodatie
in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 20.000 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!