PASSIGNANO, 289 m hoog gelegen, is van Etruskische en Romeinse oorsprong. De naam komt van Passum Jani, pas van Giano. Het bestaat uit een oude kern om de middeleeuwse burcht gelegen en een modern deel dat zich uitstrekt langs het meer. In het centrum zien we nog delen van de oude stadsmuur;  regio UmbriŽ, zie ook zeker: Trasimeno. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

    

Lago Trasimeno
Dit bijna ronde meer heeft een omtrek van 54 km en een oppervlak van 128 vierkante km. Het is het derde in grootte van de Italiaanse meren. In het meer liggen drie eilandjes, Isola Maggiore, Isola Minore en Isola Polvese. Het was aan dit meer dat Hannibal in 217 v.Chr. de Romeinse legioenen van Flaminius verpletterde.

Omgeving  
Men zou een tochtje om het meer kunnen maken:
Passignano - Tuoro - Borghetto - Castiglione del Lago - Caseina - Savino - San Feliciano - Magione - en weer Passignano.

Zie voor beschrijving van de plaatsen de folder "Trasimeense Meer" en ontdek de honderden aspecten ervan!
U kunt naar Siena en Perugia gaan. De stad van de H. Franciscus, Assisi, mag u beslist niet missen. Ook Gubbio en Cortona zijn een bezoek waard. Zie de aparte informatie voor deze steden.
Andere mogelijkheden zijn verder nog:

Arezzo  
In de Oudheid een van de belangrijkste centra van Etruskische beschaving en ooit een rijke Romeinse stad. Bezienswaardig zijn: San Francesco met beroemde fresco's, Santa Maria della Pieve, Piazza Grande. Duomo, San Domenico en Museo Archeologico.

Montepulciano  
Gesticht in de 6e eeuw, ligt op een heuvel tussen twee valleien. Bezienswaardig zijn: Citta antica, Piazza Grande met Palazzo Communale, Palazzo Nobili-Tarugi, de put op het plein en de kathedraal.

Pienza  
Met een mooie renaissance stadsplanning. Tegenover de kathedraal ligt het openbare paleis met een mooie loggia. Aan de andere kant ligt het bisschoppelijke paleis. Voor Palazzo Piccolomi ligt een sierlijke waterput.

Toscane.info: Stamland van de Etrusken. Ontstaan van de steden. Internetportaal voor Toscane.
UmbriŽ.nl: Voor adressen in UmbriŽ

** Uw accommodatie
in Passignano kunt U goed boeken via Hotels/Passignano-sul-Trasimeno.  Er zijn 6 (13) hotels online boekbaar.
Hotels nabij: Golfbaan:  Circolo del Golf Perugia
Hotels op / nabij luchthaven: Sant'Egidio (PEG) 32.2 km  -  AMPUGNANO (SAY) 71.6 km
Hotels in populaire steden in de omgeving van Passignano: Tuoro sul Trasimeno 5.7 km  e.a.

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets