REGIONE LE MARCHE of de Marken, het klassieke landschap van ItaliŽ, rijk geworden door de zee. Heeft een bergachtig karakter. Niet ver van de stranden aan de Adriatische kust eindigen de uitlopers van de Centrale Apennijnen; Naar  Regiokaart ItaliŽ.  Naar kaart van Le MarcheNaar uw accommodatie!

Steden
Ancona Ascoli Piceno
Fano Lamoli di Borgo Pace
Loreto Macerata
Monte Concro Morro d'Alba
Pesaro Porto d'Ascoli
Recanati Urbino
San Leo Sant'Angelo in Vado
Diversen  
Uit eten in de Marken Culinaire tradities
Dwergstaat San Marino Majolicanijverheid
Internet informatie Provincie Ascoli Piceno
   
    

** Uw accommodatie
kunt U goed boeken via Hotels/Appart./Marche. Er zijn 114 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden: Ancona  -  Urbino  -  Pesaro  -  Osimo  -  Recanati  -  Senigallia  -  Macerata  -  San Benedetto del Tronto  -  Camerano  -  Falconara Marittima  -  Montecalvo in Foglia  -  Ascoli Piceno
Hotels op / nabij luchthaven:Sant'Egidio (PEG)   -  Falconara (AOI) 

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

Kaart van de regio MarcheMarche en Acona
.
De landbouw, die vooral graan en wijn oplevert, heeft een bescheiden opbrengst, net als de industrie. In Iesi vindt men, naast de beroemde verdicchiowijn, een mechanische industrie en suikerraffinage.

De keramische industrie van Pesaro  
vloeit voort uit een lokale traditie, waarvan het museum een fraaie collectie bezit. De talrijke stranden van Marche bieden de toeristen de mogelijkheid tot zeilen en snorkelen.

Ancona
Het is de zee waaraan het gebied zijn rijkdom dankt.  
De hoofdstad Ancona blijft als belangrijke internationale haven het centrum van het maritieme verkeer met de Dalmatische kust en Griekenland. De rotskust bij Ancona leent zich op natuurlijke wijze voor havenactiviteiten en de strategische ligging is zo gunstig dat de stad, toen ze in de 12de eeuw zelfstandig werd, zich snel kon verrijken dankzij de bloeiende handel met de OriŽnt, waar ze VenetiŽ beconcurreerde.
Ancona heeft als een van de meest bedrijvige steden aan de Adriatische Zee zijn oude stadswijken kunnen behouden,  
ondanks de industrialisering en de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de Piazza Republica, in de omgeving van de haven, kronkelt de weg zich langs de Monte Guasco, die wordt gedomineerd door de H. Cyriacuskerk. Op de top van de Guasco in de nabijheid van het Palazzo del Senato en de antieke Romeinse thermen bewaart men in het 16de-eeuwse Palazzo Ferretti een schitterende archeologische verzameling en fresco's van Tibaldi, die te lijden hadden onder de aardbeving van 1972.

Niet ver van Ancona herbergt de basiliek van Loreto 
de woning van Maria, die daar in 1294 door de engelen naartoe is gebracht na een oponthoud van drie jaar in Fiume. Het is een indrukwekkend heiligdom, zowel vanwege de toewijding van de pelgrims die het bezoeken als door de artistieke waarde en wijngaarden, eveneens een bedevaartsoord.

Macerata is tegenwoordig een moderne stad, 
maar bezit nog talrijke paleizen en oude kerken. Het eveneens middeleeuwse Fabriano is sinds de 12de eeuw een belangrijk centrum van de papierindustrie...

Urbino blijft echter de artistieke parel van de regione.
Bovenop de berg bieden de kronkelende straatjes binnen de stadsmuren schitterende uitzichten over het omringende land. Dankzij Federico da Montefeltro werd de stad gedurende de renaissance een belangrijk cultureel centrum en het hertogelijk pa≠leis bevat een aantal meesterwerken: Het mozaÔekwerk in trompe-l'oeil van de studiolo; de Geseling en de Madonna van Senigallia van Piero della Francesca; panelen van Ucello en La muta van RafaŽl, die in Urbino werd geboren...

** Waarom zouden we voor onze accommodatie kiezen voor Booking?